Kilpailut

M&M 27.7.2017 08:01 päivitetty 28.7.2017 07:07

Suomalaiset viinat menestyivät Lontoossa

Lignell & Piispanen

Suomalaiset alkoholituotteet ovat osallistuneet menestyksekkäästi Lontoossa järjestettyyn International Wine & Spirit Competition 2017 -kilpailuun.

Marjalikööreistään tunnettu Lignell & Piispanen sai useita palkintoja Lontoossa. Yhtiön Kuopiossa valmistama Gustav Tillivodka palkittiin kultamitalilla ja siitä tehty Vodka & Tonic -drinkki valittiin kisan parhaaksi.

"Olen tiennyt käsityötaitomme olevan todella korkealla tasolla, mutta tämän kilpailun ylivoimainen voitto ja valinta maailman parhaaksi on silti kova uutinen. On tämä ihan hurjan mahtavaa", perheyhtiön toimitusjohtaja Harri Nylund kertoo.

Gustav Tillivodkan valmistusreseptin on luonut yhtiön tuotekehittäjä Heidi Nylund. Pullon on suunnitellut muotoilija Jaani Vaahtera. Tuote tuli markkinoille viime syksynä ja sitä viedään nyt 12 maahan.

"Gustav Tillivodka suunniteltiin Suomi 100 -juhlatuotteeksi ja se on saanut kotimaassa todella hyvän vastaan-oton. Nyt siitä tuli kertaheitolla myös maailman paras Suomi 100 tuote", Nylund sanoo.

Voittoja ja mitalisijoituksia kahmivat myös Fiskarsissa toimiva pientislaamo Ägräs Distillery, Shaman Spirits, Teerenpeli, Helsinki Distilling Company, Korpimaan Kyyneltä valmistuttava helsinkiläinen W&K Premium sekä Puolustuslaitos-brändin takana oleva Mother's Milk Beverages. Lisäksi mukana oli vuonna 2015 kyseisen kisan voittanutta Napue-giniä valmistava Kyrö Distillery. Kyrö on onnistunut tuloksesta päätellen hyödyntämään kilpailusta syntyneen julkisuusarvon.

Ägräs Gin sai kisan Gin & Tonic -kategoriassa hopeaa. Sama tuote pokkasi pronssia Contemporary Gin -kategoriassa. Kyseessä on Fiskarsissa toimivan pientislaamon ensimmäinen gini. Ägräs onnittelee myös muita menestyneitä suomalaisia ja korostaa yhteistyötä.

"Olemme vahvasti mukana yhdessä kotimaisten pientislaamojen kanssa viemässä suomalaisia laatutisleitä maailmalle", Ägräsin toimitusjohtaja Susanna Kankare sanoo tiedotteessa.

Vuosittain järjestettävässä kilpailussa oli mukana osallistujia noin 90 maasta.

Artikkeliin lisätty palkinnonsaaja Mother's Milk Beverages 28.7.2017 kello 7.07.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö