Google Play Awards on palkintogaala, jossa Google palkitsee vuoden parhaita sovellus- ja pelikehittäjiä. Gaala järjestetään Mountain View’ssä ennen kalifornialaisjätin vuosittaista Google I/O -kehittäjäkonferenssia, jossa esitellään uusia tuotteita.

Maanantaina palkintogaalan lavalla nähtiin myös suomalaisfirma nostelemassa pystiä.

Helsinkiläinen videopalvelu Neverthink palkittiin parhaana kategoriassa Best Living Room Experience. Suomalaisen startupin voitto on komea, sillä vastassa oli muun muassa ”Venäjän Netflix” eli Ivi.

”Tuntuu uskomattomalta, sillä emme missään vaiheessa odottaneet voittavamme ja olimme innoissamme jo ehdokkuudesta”, kertoo Neverthinkin perustajiin kuuluva Aviv Junno.

”Kaikki muut ehdokkaat ovat keränneet rahoitusta yli 100 miljoonaa dollaria”, hän jatkaa.

Kolme vuotta sitten perustettu Neverthink on suomalaisittain harvinainen kuluttajamarkkinan ja viihdeteollisuuden startup, joka on herättänyt kiinnostusta maailmalla. Palvelussa voi katsoa eri teemojen alle ryhmitetyiltä kanavilta Neverthinkin tiimin kuratoimia videoita.

Firma on saanut myös Apple n ja Facebook in huomion. Vuoden 2018 maaliskuussa Applenosti Neverthinkin mukaan Apple TV:n päivityksen suosituksiin USA:ssa. Viime syksynä Neverthink pääsi kaikkien Pohjoismaissa myytävien uusien Samsung in televisioiden sovelluslistaan eli sovellus on siis valmiina asennettuina kaikkiin Samsungin televisioihin muun muassa Netflixin, Amazon Prime n ja Yle Areena n kanssa.

Neljättä kertaa järjestetty Google Play Awards on merkittävä kunnianosoitus ja tuo paljon huomiota. Kun Google palkitsee, nimi jää muistiin.

Miten palkinto muuttaa Neverthinkin tulevaisuutta?

”Näemme itsemme vielä pienenä startupina ja on vain coolia, että Neverthink alkaa saada arvostusta tällä tasolla”, Junno toppuuttelee.