Suomalaiset voittivat hopeaa ja pronssia mainoskilpailu Epicassa tällä viikolla. Hasan & Partners voitti hopeaa mainoksellaan The decades of design: Fatboy, Jukka Setälä 1998. Mainostaja oli Vepsäläinen. Bob the Robot ille tuli pronssia Altia n mainoksella Koskenkorva Vodka from a village.

Suomesta kilpailuun osallistui kaikkiaan 13 toimistoa 44 työllä. Kaikkiaan kilpailuun osallstui 631 toimistoa ja 3806 työtä. Kilpailun Grand Prix –voittajat tulivat Norjasta, Belgiasta, Hollannista, Britanniasta ja Ranskasta.

Epican voittajat julkistettiin Amsterdamissa torstaina. Epica-tuomaristo koostuu markkinointia ja mainontaa seuraavista medioista. Kilpailu on avoin mainostoimistoille, tuotantoyhtiöille, valokuvaajille ja suunnittelijoille.

Tuomariston puheenjohtajan, Time n varapuheenjohtajan Norman Pearlstinen mukaan kilpailutöiden laaja kirjo muistuttaa siitä, että markkinointi ja mainonta edustavat globaalia toimialaa eikä kenelläkään ole monopolia luovuudessa. Epica pyrkii rohkaisemaan ja kannustamaan luovaan mainontaan sekä lisäämään mainostoimistojen, tuottajien ja valokuvaajien tunnettuutta Euroopassa. Epica täytti tänä vuonna 30 vuotta.