ROLLARIPEEÄRRÄÄ

Heimo Hatakka 23.8.2005 11:01 päivitetty 4.2.2016 10:16

Suomalaiskitara saa Rollari-näkyvyyttä

Ronnie Wood otti mukaan sunnuntaina alkaneelle Rolling Stonesin maailmankiertueelle kolme suomalaiskitaraa.

Suomalainen kitaranrakentaja Kari Nieminen sai äskettäin mieluista sähköpostia Ronnie Woodin kitarateknikolta Rolling Stonesin maailmankiertueen harjoitteluleiriltä Kanadasta. Kitarateknikon mukaan Woodin kiertuevarustukseen kuuluu peräti kolme Niemisen valmistamaa kitaraa. Erityisen arvokkaaksi asian tekee se, että Wood on ostanut kitarat omalla rahallaan eikä kyseessä ole minkään asteen yhteistyö tai product placement. Monet kitaratehtaat hellivät tähtisoittajia ilmaisilla työkaluilla kiertuenäkyvyyttä vastaan.

Wood omistaa yhteensä neljä Versoul-kitaraa, joista kaksi esitellään myös hänen nettisivuillaan ronniewood.comilla. Niemisen Les Paul -vaikutteisen Henry-mallin kohdalla Wood ylistää: ”This guitar company is fantastic – they are very special and kind of new.”

Wood ei ole Niemisen ensimmäinen tähtiasiakas, vaan ostajakunta on laajentunut maailmantähtiin viimeisen kymmenen vuoden ajan. Versoul-kitarat ovat myös sijoittajien suosiossa, sillä amerikkalaisen arvokitarabisneksen keskeinen mielipidevaikuttaja Fred Walecki arvioi pari vuotta ”loistavat sijoitukset” -sarjaan Linda Manserin, John Monteleonen ja Kari Niemisen uutuuskitarat.

Versoul-kitaroiden nimekkäitä käyttäjiä ovat muun muassa Kenny Burrell, Ben Harper, Allan Holdsworth, Michael Landau ja Roger Daltrey. Monet tähtiasiakkaista löytävät Versoul-kitaransa Los Angelesin Westwood Musicista.

Eurooppaan Rolling Stonesin kiertue saapuu kesällä 2006. Suomen-konsertti on vielä varmistusta vaille.