Kampanjat

M&M 19.10.2017 10:42

Suomalaiskorkeakoulut jahtaavat ruotsalaisia opiskelijoita

Suomen korkeakoulut lisäävät ruotsalaisopiskelijoiden houkuttelua. Kauppalehden mukaan muun muassa sisäänpääsyä helpotetaan.

Suomen ruotsinkieliset korkeakoulut, kuten kauppakorkeakoulu Hanken ja Turun Åbo Akademi, ovat lisäämässä kierroksia ruotsalaisten houkuttelussa Suomeen opiskelemaan, kertoo Kauppalehti.

”Hanken hyväksyy ensi vuodesta alkaen ensimmäisenä korkeakouluna Suomessa svenska högskoleprovetin (suom. korkeakoulukoe) hakuperusteena meille”, sanoo Hankenin viestintä- ja yhteysjohtaja Nina Olin.

Högskoleprovet on koe, jonka kaikki korkeakouluopintoihin pyrkivät suorittavat Ruotsissa.

”Meillä on ensi vuonna 15 opiskelijan kiintiö, joka otetaan sisään högskoleprovetin kautta. Jos on aiemmin halunnut Hankenille, niin on pitänyt tehdä meidän pääsykoe”, sanoo Olin.

Kauppakorkeakoulu Hanken ottaa ensimmäisenä Suomessa käyttöön ruotsalaiskiintiöt ensi vuonna.

Turun Åbo Akademi tekee yhteistyötä ruotsalaisen Kunskapskolanin kanssa ja tuo ruotsalaisia lukiolaisia tutustumaan opiskeluun Turussa.

Suomalaiset korkeakoulut markkinoivat itseään Ruotsissa muun muassa messuilla ja yhdessä Suomen suurlähetystön kanssa.

Hanken tekee Ruotsissa myös perusmarkkinointia. Se on monta vuotta osallistunut suurille Saco-messuille Tukholmassa muiden pääkaupunkiseudun korkeakoulujen kanssa.

Hanken tekee yhteistyötä Suomen suurlähetystön kanssa ja järjestää yhteisen infotilaisuuden Plugga i Finland (opiskele Suomessa). Mukaan tulee korkeakouluja muualtakin Suomesta, muun muassa Turusta.

”Annamme tietoa, millaista on opiskella Suomessa ja miten pärjää ruotsinkielellä.”

Turun Åbo Akademi on lisännyt keinoja ruotsalaisopiskelijoiden houkuttelussa.

”Olemme aina markkinoineet itseämme Ruotsissa. Meillä on yhteistyötä muun muassa Kunskapskolanin kanssa. Lukiolaisia tulee tutustumaan Åbo Akademiin. Se on uusi juttu”, kertoo Åbo Akademin tiedottaja Mia Henriksson.

Lue koko artikkeli Kauppalehdestä.