Sovellukset

M&M 4.1.2016 14:26 päivitetty 3.3.2016 15:37

Suomalaissovellus kerää fanien rahat suoraan artisteille

Kuvakaappaus
Peek-sovellus

Suomalaisyhtiön kehittämän Peekin kautta fanit saavat maksua vastaan erityissisältöä idoleistaan. Mukana olevat artistit ja urheilijat keräävät lisätuloja fanien maksuista.

Suomalainen UGmore Oy on kehittänyt mobiilisovelluksen kautta toimivan median, joka tuottaa suoraan tuloja myös itse artisteille, urheilijoille ja muille julkisuuden henkilöille.

Fanit voivat seurata tähtiä Peek-sovelluksella, joka maksaa pari euroa kuussa seurattavalta henkilöltä. Itse sovellus on ilmainen, mutta sisällön kuluttaminen perustuu sovelluksessa ostettuihin kuukausimaksuihin eli seurattavien tähtien määrään.

Fanit saavat rahojensa vastineeksi erityissisältöä ja voivat olla suorassa yhteydessä seuraamiinsa henkilöihin ja muihin faneihin.

Tähdille Peek tarjoaa suoran kanavan ja median fanien pariin, mutta myös mahdollisuuden tienata itselleen lisätuloja. Palvelun tulonjakomalli on seuraava: 40 prosenttia itse tähdelle, 30 prosenttia sovelluskaupoille ja loput 30 prosenttia sovelluksen kehittäneelle yhtiölle.

"Olemme pilotoineet Suomessa, Espanjassa ja Italiassa parin vuoden ajan. Erityisesti kokemukset Espanjan jalkapallojoukkueista opettivat, miten kansainväliset urheiluorganisaatiot toimivat ja miten dataa kerätään pelaajien ja yleisön hyödyksi", Peek-sovelluksen takana oleva UGmoren toimitusjohtaja Toni Eurasto kertoo tiedotteessa.

Suomessa sisällöllinen yhteistyö aloitetaan tammikuussa koripallojoukkue Seagullsien kanssa. Heille on tulossa käyttöön Peekin mainosrahoitteinen versio, joka on kuluttajille ilmainen. Euraston mukaan yhtiö keskittyy erityisesti mobiilin videomainonnan kehittämiseen.

"VIP-sisältö on esimerkiksi sitä, että tutustuu itse pelaajiin", Eurasto sanoo. "Monet sisältöideoista ovat lähtöisin itse joukkueilta ja staroilta."

Mainosrahoitteisen palvelun ansainta perustuu sponsorointiin, jolloin mainostajat voivat ostaa suoraa mobiilinäkyvyyttä faneille vaikkapa ottelun aikana.

Peekin kautta on myös mahdollista saada esimerkiksi katsomosta parempia paikkoja, nimmarilla varustettuja paitoja ja mahdollisuuden lounastaa oman staran kanssa.

Peek-sovelluksen voi ladata Applen ja Googlen sovelluskaupoista.

UGmore on hakemassa sovellukselleen 200 000 euron lisärahoitusta myös FundedbyMen joukkorahoituksella. Euraston mukaan rahoilla on tarkoitus rakentaa suunnitellut työkalut valmiiksi ja tehdä "viimeiset tekniset silaukset" palveluun.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö