Muotoilu

M&M 12.5.2017 08:36

Suomalaisyrityksille tuplavoitto kansainvälisessä muotoilukilpailussa: "Ainutlaatuinen saavutus"

Nina Karlsson
Linda Liukkaan kehittämä lapsille suunnattu ohjelmointikirjasarja Hello Ruby palkittiin Kiinassa DIA Gold -pääpalkinnolla, jonka arvo on 130 000 euroa.

Suomalainen RePack-pakkausinnovaatio ja lastenkirjailija Linda Liukkaan Hello Ruby -ohjelmointikirjasarja niittivät menestystä kansainvälisessä muotoilukilpailussa Kiinassa. Suomalaisyritykset voittivat kulta- ja pronssipalkinnot 2 700 hakijan joukosta. Pääpalkinto oli 130 000 euroa.

Suomalaisyritykset voittivat kulta- ja pronssipalkinnot 2 700 hakijan joukosta. RePack tiedotti kilpailun tuloksista perjantaina. Vuosittain pidettävän kilpailun järjestää China Academy of Art.

RePackin uudelleenkäytettävä ja kierrätettävä pakkaus verkkokaupoille voitti pronssipalkinnon Kiinan suurimmassa muotoilukilpailussa. RePackin asiakkaisiin kuuluvat muun muassa Finlayson ja Varusteleka.

Linda Liukkaan lapsille suunnattu ohjelmointikirjasarja Hello Ruby voitti DIA Gold -pääpalkinnon. Palkinnon arvo on 130 000 euroa.

Molemmat finaaliin päässeet suomalaisyritykset ovat startup-taustaisia. RePack sai DIA Innovation Award -palkinnon, jonka arvo on 13 000 euroa.

"Oli hienoa tulla kolmanneksi tässä korkeatasoisessa design-kilpailussa. Lisäksi kilpailun yhteistyökumppanina on kiinalainen verkkokauppayritys Alibaba. Eli kaiken kaikkiaan tämä lupaa meille hyvää ", RePackin toimitusjohtaja Jonne Hellgren sanoo.

RePack voitti aiemmin ensimmäisenä startup-yrityksenä Fennia Prize -muotoilukilpailun vuonna 2014.

Taideteollisen korkeakoulun professorin Yrjö Sotamaan mukaan tämä on suurin design-palkinto, jonka suomalainen yritys on koskaan voittanut Kiinassa. Sotamaa on toiminut pitkään Kiinassa designalan kehittämisen asiantuntijana.

"Hello Rubyn ja RePackin menestys tässä kansainvälisesti merkittävässä kilpailussa on ainutlaatuinen saavutus", Sotamaa kommentoi.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö