Kaksitoista suomalaista alkuvaiheen yritystä on päässyt Red Herringin vuosittain kokoamalle listalle Euroopan lupaavimmista sadasta yrityksestä.

Red Herring Europe top 100 -palkitut suomalaiset yritykset ovat: Agaidi, Dream Broker, Ductor Corp, Jongla, Multi Touch, Nitor Creations, Sievo, SkySQL, Sympa, TeamUp, Vaadin ja Varaani Works.

Palkinto myönnetään eurooppalaisyrityksille, jotka Red Herring on arvioinut kaikkein lupaavimmiksi. Yritykset on valittu mukaan arvioimalla muun muassa niiden teknologiainnovaatioita, markkinavaikutusta, strategian toteuttamista, kaupallista menestystä ja muutosvaikutusta omilla liiketoiminta-alueillaan

Red Herring on teknologiamedia ja tapahtumajärjestäjä. Monet startup-yritykset hakevat kilpailun kautta kansainvälistä näkyvyyttä ja tunnustusta.

"Tapahtuma oli mahtava ja kilpailu oli kovaa", sanoo Donna Kivirauma, TeamUpin toimitusjohtaja ja perustajaosakas yhtiön blogissa.

"Et voi koskaan tietää, miten asiat menevät, kun finaaliin on valittu 240 yritystä, joista vain sata valitaan listalle."