Helsinkiläinen ravintolaruoan kuljetuspalvelu Wolt on valittu koko Euroopan lupaavimmaksi startupyritykseksi kansainvälisessä Tech5-kilpailussa. Asiasta uutisoi The Next Web.

Seitsemättä kertaa järjestetyssä kilpailussa nuoria kasvuyrityksiä arvioi sijoittajista, vaikuttajista sekä asiantuntijoista koostuva raati. Lopulliseen arvioon vaikuttavat merkittävät sijoituskierrokset, sosiaalinen vaikuttavuus, henkilöstön kasvu sekä mediahuomio.

Vuonna 2014 perustettu Wolt tunnetaan mobiilisovelluksestaan, jonka kautta asiakas voi tilata ravintolaruokaa kotiin tai työpaikalleen. Annoksen paikalle toimittaa Woltin ruokalähetti, jotka ovat polkupyörineen tuttu näky monessa kaupungissa.

Wolt sai valitsijaraadilta kiitosta myös ympäristön eteen tekemästään työstä. Yhtiö alkoi viime vuonna kompensoida toimitustensa aiheuttamia hiilidioksidipäästöjä. Menneiden sekä tulevien päästöjen kompensoimiseksi Wolt osallistuu metsitys- ja metsänsuojeluprojektien rahoittamiseen Etelä-Amerikassa.

Toimitusjohtaja Miki Kuusi kertoo olevansa onnellinen huomionosoituksesta, sillä Euroopasta tulee monia lupaavia teknologiayrityksiä. Erityisen iloinen hän on siitä, että yrityksen työ hiilijalanjälkensä hyvittämiseksi on huomioitu.

”Ilmastonmuutos on suurin uhka, jota ihmiskunta kohtaa, ja haluamme osallistua ilmaston suojeluun. Voimme tehdä enemmän, mutta tämä on alku”, Kuusi toteaa.

Woltin verkostoon kuuluu nyt yli 15 000 ravintolasta, jotka kattavat 90 kaupunkia yhteensä 23 maassa. Yhtiö teki vuonna 2019 noin 87,4 miljoonan euron liikevaihdon sekä 36,1 miljoonaa euroa tappiota.

Vaikka Woltin viime vuoden tappiot kolminkertaistuivat vuoden 2018 noin 12,4 miljoonasta eurosta, myös yrityksen liikevaihto noin kolminkertaistui vuoden 2018 noin 30,1 miljoonasta.