Musiikkiteollisuus

M&M 16.12.2016 11:33

Suomeen syntyi uusi musiikkiyhtiö

Handout
Högin tiimi koulukuvassa.

Högin tavoitteena on olla yhtiö, jonka kanssa on miellyttävää tehdä yhteistyötä.

Uusi itsenäinen musiikkiyhtiö Hög Oy on aloittanut toimintansa perjantaina 16. joulukuuta 2016.

Yhtiö toimii agentuurin ja tapahtumatuotannon, kiertue- ja tapahtumatekniikan sekä musiikkikustannuksen ja studiopalvelujen parissa.

Högin perustajat, Mikko Partanen, Matti Kemppainen, Olavi Uusivirta ja toimitusjohtajana työskentelevä Mikko Varjamo, ovat tuttuja suomalaisesta musiikkikentästä. Tällä hetkellä yhtiössä työskentelee jo 12 hengen tiimi.

"Hög haluaa olla se yhtiö, jonka jokaisen osaston ja jokaisen ihmisen kanssa on miellyttävä toimia. Yhteistyö on päivän sana, ja Hög tulee tekemään hommia monen muun musiikkialan vahvan toimijan kanssa", Varjamo kommentoi.

Varjamo on aiemmin toiminut yrittäjänä muun muassa Fried Livellä ja Firebox Agencyllä sekä työskennellyt Sony Musicilla.

Perustajista Kemppainen ja Partanen taas vastaavat yhtiön studioista sekä kiertue- ja tapahtumatekniikan palveluja tarjoavasta Hög Light & Soundista. Parivaljakko on aiemmin omistanut studio- ja äänentoistoalan yrityksen Big Fat Studiosin.

Hög Agency & Promotionsin artistijoukkoon kuuluu useiden musiikkigenrejen edustajia, kuten Scandinavian Music Group, Olavi Uusivirta, Yona, Lyömättömät ja Kube.

Musiikkikustantamo Hög Publishing taas aloittaa toimintansa alkukeväästä 2017 ja sen toimintaa alkaa johtaa Virpi Eroma.

Kotimaisten artistien keikkamyynnin lisäksi Hög aikoo alkaa tuoda Suomeen myös kansainvälisiä artisteja ja järjestää muun muassa rap-klubeja sekä pienoisfestivaaleja.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö