Muotoilujärjestö Design Management Instituten neuvonantajaksi valittu Jaakko Wäänänen korostaa, että nykyaikainen suomalainen muotoilu on muutakin kuin fyysiset tuotteet ja taideteollinen muotoilu.

"DMI:ssä vien suomalaista palvelumuotoiluosaamista maailmalle ja jatkan Suomen maineen rakentamista modernina muotoilun ykkösmaana", Hellon in perustaja ja toimitusjohtaja, 33-vuotias Wäänänen sanoo tiedotteessa.

Palvelumuotoilutoimisto Hellonin arvion mukaan ala kasvaa rajusti ja suomalaiset keskisuuret ja suuryritykset aikovat kukin palkata jopa 10 palvelumuotoilijaa vuoteen 2020 mennessä.

"Suomeen tarvitaan jatkossa tuhansia uusia palvelumuotoilijoita. Tarvitaan nopeita liikkeitä, sillä tällä hetkellä Suomessa koulutetaan vuosittain vain alle 100 palvelumuotoilijaa. Jos osaamiseni olisi vaarassa vanhentua, olisin korkeakoulutettu työtön tai muuten miettisin opintoja, selvittäisin pikimmiten, olisiko palvelumuotoilu minun alani tulevaisuudessa”, Wäänänen sanoo.

Wäänänen on historian toinen suomalainen, joka on nimitetty yli 40-vuotiaan muotoilujohtamisen järjestön DMI:n neuvonantajaksi. Aiemmin valinta on osunut vain Aalto-yliopiston väri- ja materiaalisuunnittelun professorina työskentelevään Jaana Beidler iin.

DMI:hin kuuluu muun muassa Google, Nike, Target, 3M ja AT&T.

Hellon on vuonna 2009 perustettu palvelumuotoilutoimisto, joka työllistää yhteensä 18 henkeä Helsingissä ja Lontoossa. Hellonin asiakkaita ovat muun muassa TeliaSonera, Finavia, ABB, Tekes, TallinkSilja ja Nordic Innovation.