Suomen Forbesia ilmestyi yhteesä 12 numeroa. Lehteä tekemässä oli suomalaisia kokeneita, pitkän linjan taloustoimittajia.

Helsingin Seudun Journalistien Lööppi-lehdessä julkaistun artikkelin mukaan Forbes kaatui muun muassa huonoon johtamiseen, epärealistisiin kasvutavoitteisiin ja rahoituksen puutteeseen. Forbesin toimituksessa ilmapiiriä kiristi kustantaja Arkādijs Šteimans, joka käytti paljon aikaa mikromanageeraukseen.

Tiettävästi yhtiöltä jäivät suuret laskut maksamatta muun muassa Spondalle ja Varmalle.

Entinen yhdysvaltalainen päätoimittaja Tom Post antaa erikoisen selityksen Forbesin surkealle kohtalolle Suomessa.

Suuri syy olikin suomalaisissa ja Suomessa. Postin mukaan Suomessa on ”yrityskapitalismille vihamielinen” ilmapiiri.

”Suomi on kvasisosialistinen maa”, Post kertoo Lööpin haastattelussa.

Postin mielestä ”Suomessa suhtaudutaan epäilevästi ihmisiin, jotka ajavat radikaaleja innovaatioita ja muutoksia ja haluavat tehdä paljon rahaa”.

”Monet potentiaaliset haastateltavat ja juttujen lähteet yksinkertaisesti kieltäytyivät haastattelusta. Tämä oli hyvin valitettavaa”, Post jatkaa.

Kommentti on kummallinen, sillä useimmilla suomalaisilla talouslehdillä, kuten Talouselämällä tai Kauppalehdellä, ei ole vaikeuksia haastattelujen tekemisessä.

Artikkeliin haastatellun, toimituspäällikkönä toimineen Anna Gustafssonin mukaan Šteimans ja erityisesti Tom Post eivät ymmärtäneet Suomen yhteiskuntaa, kuten eläkejärjestelmää ja yrittäjien verotusta.

”On vaikea tehdä journalismia, jos ei ymmärrä kontekstia”, sanoo Gustafsson Lööpissä.