Markkinointi & Mainonta kirjoitti viime marraskuussa eläkevakuutusyhtiö Varma n hakeneen SK Media Oy konkurssiin. Nyt konkurssihakemus on hyväksytty ja yhtiö on mennyt virallisesti konkurssiin.

Yhtiölle oli kertynyt viime vuoden loppuun mennessä lähes 20 maksuhäiriömerkintää ja yhtiöllä oli isot velat Suomeen.

Niihin kuuluu velkomustuomio lähes 70 000 euron saatavista. Siinä velkojana on kiinteistösijoitusyhtiö Sponda. Velkomustuomio tarkoittaa sitä, että velkaa voidaan ryhtyä perimään ulosoton kautta.

SK Media Oy:n omistaa Latviassa toimiva SK Media Group, jonka oli tarkoitus aloittaa Forbesin kustantaminen myös Ruotsissa ja Norjassa.

Jo aiemmin viime vuonna yhtiö kuitenkin kertoi, että Forbesin julkaiseminen loppuu Latviassa sekä Virossa. Suomen yhtiön toimitusjohtaja on Arkādijs Šteimans.

Hän vakuutti vielä viime heinäkuussa, että SK Media Finland on saamassa lisärahoitusta, jonka avulla lehden julkaisemista jatketaan.

Suomessa Forbes oli jatkuvasti vaikeuksissa. Päätoimittaja ja toimittajat vaihtuivat tiuhaan. Suomen ensimmäinen Forbes ilmestyi viime vuoden maaliskuussa.

Forbesia Latviassa ja Suomessa kustantaneen SK Median toimitusjohtaja Šteimans on jo mukana uusissa bisneksissä. Linkedin mukaan hän on perustajana Baltiassa ja Valkovenäjällä toimivassa verkottoitumista ja tapahtumia järjestävässä Changer -nimisessä yrityksessä.