Henkilöstöpalveluja tarjoava Eezy Spirit julkaisi tilaisuudessa listan kaikista Suomen innostavimmat työpaikat 2019 -tunnustuksen saaneista suomalaisista organisaatioista.

Parhaisiin tuloksiin päässeet ja palkitut organisaatiot olivat tänä vuonna pienten organisaatioiden sarjassa langatonta radio- ja antenniteknologiaa kehittävä CoreHW, keskisuurten organisaatioiden sarjassa Suomalainen Kirjakauppa ja suurten organisaatioiden sarjassa Osuuskauppa Suur-Savo.

Tilaisuudessa palkittiin myös Suurin nousija, joka on kiinteistöautomaatioalan konserni Ouman. Suurin nousija on organisaatio, joka on pystynyt parantamaan henkilöstönsä omistautuneisuutta kaikkein eniten viime vuoteen verrattuna.

Tunnustuksen saavat organisaatiot ovat saavuttaneet korkean henkilöstön omistautuneisuuden tason vuoden 2019 aikana toteutetun henkilöstötutkimuksen tulosten perusteella.

Tunnustus perustuu Eezy Spiritin vuonna 2019 sadoissa suomalaisissa organisaatioissa toteuttamiin henkilöstötutkimuksiin, joihin on vastannut reilu 80 000 suomalaista.

”Suomen innostavimmissa työpaikoissa henkilöstö on selvästi muita yrityksiä tyytyväisempiä erityisesti siihen, miten organisaatiota johdetaan ja miten hyvä organisaatio on työnantajana”, Eezy Spiritin toimitusjohtaja Laura Santasalo kertoo tiedotteessa.

Pienten organisaatioiden sarjassa parhaisiin tuloksiin tänä vuonna ylätnyt CoreHW on asettanut tavoitteekseen olla toimialansa halutuin työnantaja. Eezy Spiritin henkilöstökysely toimii CoreHW:n toimitusjohtajan Tomi-pekka Takalon mukaan yhtenä työkaluna tässä tavoitteessa.

”Kyselyn avulla olemme saaneet johdonmukaista palautetta henkilöstöltä toiminnan kehittämiseen. Luonnollisesti tällainen mahtava tulos lämmittää mieltä, ja kertoo yrityksen positiivisesta kehityksestä sekä hienosta tekemisen meiningistä,” Takalo toteaa.

Suomalainen Kirjakauppa sai tunnustuksen tänä vuonna viidettä kertaa. Yrityksen henkilöstötutkimuksessa korostuivat Suomalaisen Kirjakaupan HR-päällikön Kristian Töttermanin mukaan työnantajan tuki ammatillisessa kehittymisessä, kannustava palautekulttuuri sekä mahdollisuus osallistua päätöksentekoon.

”Onnistumisen ja merkityksellisyyden kokemuksella on korvaamaton merkitys liiketoiminnan tavoitteiden saavuttamisessa. Henkilökuntamme tyytyväisyys näkyy ja kuuluu myös loistavissa asiakaskokemuksissa" Tötterman kommentoi.

Suurten organisaatioiden sarjassa parhaisiin tuloksiin yltäneen Osuuskauppa Suur-Savon toimitusjohtaja ja kauppaneuvos Heikki Hämäläinen kertoo, että hyvien tulosten takaa löytyy henkilöstön arvostus toisiaan, työtään sekä yrityksen asiakkaita kohtaan.

”Luottamus ja arvostus ovat tekemisen perusta. Olemme ylpeitä ja nöyrän kiitollisia kuulumisesta Suomen parhaimmistoon AAA-luokkaan isojen työnantajien keskuudessa. On hienoa, että meidän tärkeimmät voimavarat ja resurssit eli me, kaikki suursavolaiset, voimme kokea työssämme työniloa ja -imua,” kiteyttää Hämäläinen.

Suurin nousija -palkinnon voittaja 2019 Oumanin toimitusjohtaja Matti Lipsanen kertoo organisaation olevan kiitollinen palautteesta, jonka se on tutkimuksen kautta henkilöstöltä saanut.

”Se on antanut meille selkeän priorisoidun listan asioista esimiehille työstettäväksi. Näihin asioihin keskittymällä olemme saavuttaneet tämän huiman nousun työtyytyväisyydessä,” Lipsanen kertoo.

Suomen innostavimmat työpaikat -tunnustuksen voivat saavuttaa suomalaiset organisaatiot, jotka työllistävät vähintään 30 henkilöä Suomessa. Eezy Spirit (ent. Corporate Spirit) julkaisee vuosittain helmikuussa virallisen listan edellisen kalenterivuoden parhaisiin tuloksiin yltäneistä organisaatioista.