Otavamedia on nimittänyt Matti Kalliokosken Suomen Kuvalehden vastaavaksi päätoimittajaksi, jonka alaisuuteen myös Kanava- ja Parnasso-lehdet kuuluvat. 50-vuotias valtiotieteiden maisteri aloittaa pestissä 10. elokuuta.

Kalliokoski on työskennellyt Helsingin Sanomien pääkirjoitustoimituksen johdosta vuodesta 2012 ja sitä ennen toiminut seinäjokelaisen Ilkka-sanomalehden päätoimittajana. Tätä ennen hänen urapolkunsa on kulkenut muun muassa Ulkopoliittisen instituutin, entisen Nokia Telecommunicationsin ja tasavallan presidentin kanslian kautta.

Suomen Kuvalehteä Kalliokoski kuvaa jo lapsuuden suosikikseen ja nostaa tärkeäksi muun muassa lehden laaja-alaisuuden. Sen rinnalla yhteiskunnallisia aiheita koskettava Kanava ja kirjallisuuden kautta kulttuurikeskustelua ylläpitävä Parnasso luovat kolminaisuuden, jonka hän uskoo toimivaksi.

”Vaikka ne ovat erillisiä lehtiä, kaikilla kolmella on vahva sisällöllinen henkinen yhteys, ja digitaalisessa maailmassa rajat eivät olekaan välttämättä niin selviä”, Kalliokoski kommentoi.

Kalliokoski uskoo, että journalistinen kilpailu käydään digitalisaation jälkeisenä aikana varsinkin ihmisten ajasta, mutta kokee medioiden keskinäisen kilpailun positiiviseksi piirteeksi nykymaailmassa. Tulevan päätoimittajan mukaan tutkivan ja tiedonjanoisen journalismin rooli on kasvanut viime vuosikymmenen aikana.

”Jos listaa tapahtumia Suomen jytkystä, Trumpin voitosta ja Venäjän toimista Ukrainassa talouden kriiseihin, ilmastonmuutokseen ja väestökysymyksiin, kaikille pitäisi olla selvää, ettei niiden keskellä voi katsoa pelkästään koti-harrastus-työpaikka-kolmioon. Omalla elämällä ja sillä, mitä maailmassa tapahtuu, on vahva keskinäinen yhteys, ja sen ymmärtämiseksi tarvitaan ympäröivän maailman tulkitsijoita ja kuvaajia”, Kalliokoski sanoo.