Lehdistö

M&M 3.2.2016 10:08 päivitetty 3.3.2016 15:38

Suomen Lehdistö selvitti: Sanomalehdet eivät tarjoa enää pelkkää printtiä

Colourbox

Osa päivälehdistä ei tarjoa pelkän printin tilausta nettisivuilla, ilmenee Suomen Lehdistön selvityksestä. Yhdistelmätilauksen ja printtitilauksen hintaero ei ole järin merkittävä.

Noin puolet Suomen päivälehdistä ei enää myy pelkän paperilehden tilausta lainkaan, vaan mukana tulee aina myös digilehti. Asiaa on selvittänyt Suomen Lehdistö.

Selvityksen mukaan kaikilla pelkkää paperilehteä yhä myyvillä päivälehdillä on jo valikoimissaan sekä digitilaus että yhdistelmätilaus. Osa lehdistä ei kuitenkaan tarjoa pelkän printin tilausta vaihtoehtona nettisivuillaan, vaikka se olisikin käytännössä mahdollista.

Pelkkä printtitilaus maksaa SL:n mukaan päivälehdissä keskimäärin 297 euroa kestotilauksena, yhdistelmätilaus taas 329 euroa.

Iso joukko päivälehdistä nosti printti- ja yhdistelmätilaustensa hintoja alkuvuodesta, mutta digitilausten hinnat pysyivät suurimmalta osin ennallaan. Digitilausten hinnoissa on suuria eroja, mutta keskimäärin pelkän digitilauksen saa 178 eurolla vuodessa.

Suomen Lehdistön hintavertailussa oli mukana 30 tilattavaa sanomalehteä, jotka ilmestyvät printtinä 6-7-päivänä viikossa.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö