Lahjoita mielenrauhaa -joulukampanjassa tunnetut suomalaiset paljastavat, millaiset värit heidän mieltään valaisevat. Kampanjan on suunnitellut mainostoimisto TBWA ja he osallistuvat myös sen toteutukseen pro bono -yhteistyössä Suomen Mielenterveysseuran kanssa.

Suomen Mielenterveysseuran toiminnanjohtajan Sari Aalto-Matturi n mukaan mielenterveystyöhön tarvitaan lisää varoja. Varainhankintakampanjan kehittäminen ja lanseeraaminen TBWA:n kanssa on järjestölle uusi avaus.

"Toivomme, että TBWA:n esimerkki kannustaa muitakin yrityksiä mukaan yhteistyöhön ja lahjoittamaan suomalaisten mielenterveyden hyväksi. Joululahjoitus on hieno tapa tukea tärkeätä työtämme", Aalto-Matturi kommentoi kampanjatiedotteessa.

Kampanjan tavoitteena on saada yritysten ja yhteisöjen lisäksi myös yksityiset henkilöt lahjoittamaan mielenterveyden hyväksi. Samalla pyritään lisäämään avointa keskustelua mielenterveydestä ja vähentämään mielenterveyden haasteisiin liittyvää stigmaa.

"Luovalla alalla mieli ja sen terveys ovat keskeisessä roolissa, tärkein työkalu, työssä onnistumisen ja siinä jaksamisen kannalta. Siksi meille yrityksenä, joka elää luovuudesta, on luonnollista ja oleellista olla mukana tukemassa suomalaisten mielenterveyttä, sen ylläpitoa ja huoltoa", kertoo TBWA\Helsingin eCD Jyrki Poutanen kampanjatiedotteessa.