Suomessa suoratoistopalvelu Netflixin-tarjonta on kolmanneksi huonointa maailmassa, käy ilmi analyysitoimisto Comparitechin vertailusta.

Suomen taakse vertailun häntäpäähän jäävät vain Tanska ja Iran.

Comparitech analysoi yhteensä 77 maata, selvittääkseen, missä maissa saa parasta vastinetta rahoilleen Netflixin kanssa.

Vertailussa yritys otti huomioon sarjojen ja elokuvien tarjonnan Netflixissä jokaisessa 77 maassa. Tämän jälkeen tarjonnan määrä jaettiin kuukausittaisella tilausmaksulla, jotta yritys saisi selville, paljonko yksittäinen sarja tai elokuva maksaa kussakin maassa.

Netflixin hintahaarukka vaihtelee kolmella tasolla, riippuen siitä, kuinka monesta laitteesta sisältöä voi katsoa samaan aikaan ja minkä laatuinen kuva on.

Comparitech arvioi myös Netflixin tilaajahintoja siinä, miten ne vertautuvat muiden maiden hintojen kanssa.

Kaikkein suurin ohjelmatarjonta on amerikkalaisilla Netflix-käyttäjillä, mutta samaan aikaan he eivät silti saa parasta vastinetta rahalleen.

Parasta vastinetta saavat kolumbialaiset sekä intialaiset Netflixin katsojat, sillä näissä maissa on halvimmat hinnat sekä paljon ohjelmatarjontaa.

”Aiemmissa perustilauksen vertailuissamme havaitsimme selvän eron siinä, mitä eurooppalaisissa maissa maksetaan ja mitä ei-eurooppalaisissa maissa maksetaan. Kun katsotaan perustilausta, eurooppalaiset maat maksavat melkein aina enemmän kuin muu maailma. Mutta kun eurooppalaiset nostavat tilauksensa kalliimpaan luokkaan, alkaa tämä epäsuhta hälvetä. Se tarkoittaa, että eurooppalaiset saavat enemmän arvoa rahalleen kalliimmista tilauksista”, Comparitechin blogissa kirjoitetaan.

Suomi tosin jäi häntäpäähän, eli kolmanneksi surkeimmaksi hinta-tarjonta-listauksen hieman kalliimmassa, niin sanotussa tuplatilauksessa. Tuplatilauksen hinta Suomessa on kuukaudessa 11,99 euroa. Sillä voi katsella Netflixiä kahdella ruudulla samaan aikaan ja sen kautta ohjelmia voi katsoa myös HD:nä.

Suomen Netflixissä voi katsella yhteensä 992 televisiosarjaa ja 2 357 elokuvaa.

Kalleimmalla perhetilauksella Suomen hinta-määrä-suhteen sijoitus on neljänneksi huonoin.

Suomessa kallein tilaus maksaa 15,99 euroa kuussa. Tässä tilauksessa on saatavilla HD ja Ultra HD, ja sarjoja voi katsella neljällä ruudulla samaan aikaan.

Kalleimmassa perheluokassa vielä huonompaa vastinetta rahoilleen saa vain Saudi Arabiassa, Tanskassa ja Qatarissa.

Edullisemmalla perustasolla Suomi ei sijoitu kymmenen huonoimman joukkoon. Suomessa Netflixin perustason tilaus maksaa 7,99 euroa kuussa.

Netflix alkoi alkukesästä nostaa hintojaan Euroopassa. Tätä ennen suoratoistopalvelu nosti tilaushintojaan Yhdysvalloissa ja muutamissa Latinalaisen Amerikan valtioissa.

Netflixin edustaja kommentoi kesän alussa, että hinnan korotusten yhteydessä on syytä muistaa Netflixin panostukset alkuperäistuotantoon.

Kilpailu suoratoistomarkkinoilla on kuitenkin kiristynyt. Tämä näkyi Netflixin tammi-maaliskuun tuloksessa, joka jäi odotuksista.

Alalla kilpailun odotetaan vain tiukentuvan, kun teknologiajätti Apple ja viihdejätti Disney lanseeraavat omat suoratoistopalvelunsa.