Suomesta tulee maailman ensimmäisen ”all Alipay” -matkailukohde kiinalaisille matkailijoille, kirjoittaa yritysryppääseen kuuluva verkkosivusto Alizila. Käytännössä tämä tarkoittaa, että matkailijat voivat maksaa ostoksensa mobiililaitteillaan ilman käteistä tai maksukortteja. Suomessa kiinalaisyhtiön kumppani on ePassi.

Alipay ja Alizila ovat osa maailman suurinta verkkokauppaa Alibabaa, joka on maailman maineeseen nousseen kiinalaisyrittäjä Jack Man luomus.

Esimerkiksi Finnair on kertonut jo 2017, että se tarjoaa "ensimmäisenä lentoyhtiönä maailmassa mahdollisuuden kiinalaisten asiakkaiden suosimaan Alipay-maksamiseen lennoillaan.”

Osoittaakseen palvelun toimivuutta Alipay toi mainosmielessä Suomeen kahdeksan kiinalaisturistia, jotka käyttivät Lapissa palveluita tavanomaisen turistin tapaan. Verkkosivulla lainataan 28-vuotiasta kiinalaisnaista, joka kertoi, että käyttäneensä muuta kuin mobiilimaksua vain kerran kuuden päivän matkan aikana.

Kiinalaismatkailuun erikoistunut uutissivusto Jing Travel huomauttaa asiasta kertovassa uutisessaan, että kiinalaismatkailijat ovat edelleen vain 5. suurin matkailijaryhmä Suomessa. Ulkomaille matkustavat kiinalaiset matkustavat tyypillisesti Ranskaan, Japaniin tai Yhdysvaltoihin.

Suomessa matkailuala odottaa, että aiempaa useampi kiinalaisturisti löytäisi Suomen. Finnair on lisännyt Kiina-reittejään ja lentää nyt kahdeksaan kohteeseen Kiinassa. Ylipäätään kiinalaisten matkailu ulkomailla todennäköisesti kasvaa, sillä toistaiseksi vain murto-osalla kiinalaisista on passi.

Lähde: Talouselämä