Pandat

Hannamiina Tanninen 18.1.2018 09:32

Suomi on nyt näyttävästi esillä kiinalaismedioissa – pandaparin matkaa Suomeen seurataan tarkasti

Xue Yubin
Pyry-panda napostelee bambun lisäksi myös leipää ja porkkanoita.

Kiinassa on murehdittu, säilyvätkö pandojen kiinalaiset nimet.

Kiinan suurimmat uutistoimistot kertoivat pandojen matkasta kohti Suomea torstaina iltapäivällä Kiinan aikaan. Kuvia ja videoita pandojen lähtötunnelmista oli löydettävissä myös Kiinan valtion virallisen tiedotustoimiston verkkosivuilta.

Itse lahjoittamisen syystä kaikissa lähteissä kerrottiin sen verran, että kyseessä on 15 vuoden mittainen Suomen ja Kiinan yhteinen tutkimusprojekti. Koska lumi kuuluu pandan luonnolliseen elinympäristöön, heräteltiin toiveita myös siitä, että pandat saattaisivat jopa lisääntyä vankeudessa, kiitos Suomen kylmän ilmaston.

Uutisissa kerrottiin myös, että panda syö noin 40 kiloa bambua vuorokaudessa. Pyryn ja Lumen matkaeväinä olikin Dujiangyan pandakeskuksen eläintenhoitaja Huang Shanin mukaan noin 120 kiloa bambua sekä 30 kiloa porkkanoita ja bambunversoja.

Samaisessa Xinhuan uutisessa tiedettiin kertoa Ähtärin eläinpuiston käyttäneen kolme vuotta ja yli 8 miljoonaa euroa pandojen asumuksen rakentamiseen. Kokonaispinta-alan asumuksessa kerrottiin olevan yli 6000 neliömetriä.

Huolta herättivät pandoille annetut suomalaiset nimet ja uutisissa vakuuteltiinkin pandojen kiinalaisten nimien säilyvän. Suomalaisten nimet olivat kiinalaisten uutisten mukaan tarkoitettu lähinnä sitä varten, että ne tulevat tutummaksi myös suomalaisille.

Neljävuotiaan Pyry-uroksen kiinalainen nimi on Hua Bao ja kolmevuotiaan Lumi-naaraan alkuperäinen nimi on Jin Baobao.

Lähde: Kauppalehti

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö

Yhteiskunta

23.08.2019 14:59

Kuntaliitto valitsi Milttonin

Suomen Kuntaliitto ry on valinnut Milttonin viestintä- ja markkinointipalvelujensa strategiseksi ja operatiiviseksi kumppaniksi.