Suomen suurin yhteiskunnallinen keskustelutapahtuma SuomiAreena keräsi tällä viikolla Poriin 73 000 kävijää. Kävijämäärä kiipesi tänä vuonna takaisin ennätystason tuntumaan. SuomiAreenan kaikkien aikojen kävijäennätys on vuodelta 2017, jolloin kävijöitä oli 74 000. Viime kesänä kävijöitä oli 67 000.

Tämän kesän vetonauloja SuomiAreenassa olivat muun muassa puheenjohtajatentti, joka veti Porin torille 850 henkilöä eli torin täydeltä väkeä, ja DNA:n konsertti, johon saapui 8 500 kuulijaa. Myös OAJ:n järjestämä pop-up-koulu kiinnosti yleisöä. Päivän aikana nykykouluun kävi tutustumassa yli 2 000 kävijää.

”Meillä on takana hieno viikko, ja kävijämäärä oli positiivinen yllätys. Olemme suorastaan hämmästyneitä, että oikukkaasta säästä huolimatta yhteiskunnallinen keskustelu keräsi näin paljon ihmisiä paikalle”, sanoo SuomiAreenan vastaava tuottaja, Mediahub in sisältöliiketoimintajohtaja Mari Haavisto tiedotteessa.

SuomiAreenan aikaisemman kävijätutkimuksen mukaan puolet kävijöistä on alle 45-vuotiaita. SuomiAreenan digitiimin vetäjän Kristoffer Ignatiuksen mukaan ilmiö näkyi myös tänä kesänä.

”Oli hienoa nähdä, että nuoret ja nuoret aikuiset lähtivät aktiivisesti haastamaan keskustelijoita sekä paikan päällä Porissa että sosiaalisessa mediassa. Nuorilla näyttää olevan tunne siitä, että he pystyvät oikeasti vaikuttamaan yhteiskunnallisiin asioihin keskustelun kautta, mikä on mahtavaa”, Ignatius kommentoi.

Sosiaalisessa mediassa lyötiin SuomiAreenan ennätyksiä. Esimerkiksi Twitterin tavoittavuus tuplaantui: perjantai-iltapäivään mennessä tavoittavuus oli yli 18 miljoonaa, kun se oli viime vuonna koko viikolla 9 miljoonaa.

SuomiAreenasta tulee hiilineutraali

Ensi vuoden SuomiAreenassa puhutaan kestävän kehityksen aiheista. SuomiAreena haluaa tulevaisuudessa olla hiilineutraali tapahtuma, joka vahvistaa entistä paremmin kävijöidensä sekä tekijöidensä sosiaalista ja taloudellista hyvinvointia.

Syksyllä aletaan myös työstää SuomiAreenan vastuullisuusohjelmaa, jossa määritellään tapahtuman sosiaaliset, taloudelliset ja ympäristövastuut pitkälle tulevaisuuteen. Ohjelman keskeiset hankkeet käynnistetään ensi vuonna, ja ne on sidottu YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin.

Ensi heinäkuussa 15. kerran järjestettävän SuomiAreenan kaikki teemat ja yhteistyökumppanit kerrotaan syksyn aikana.