Suomen suurimman yhteiskunnallisen keskustelutapahtuman SuomiAreenan pääyhteistyökumppanit ovat ensi vuonna teknologia- ja mediayhtiö Telia sekä Metsähallitus. SuomiAreenan ensi vuoden teemat ovat yhteisöllisyys, digitaalisuus ja luonto.

SuomiAreenaa yhdessä Porin kaupungin kanssa järjestävä MTV siirtyi Telian omistukseen joulukuussa, kun Telia osti Bonnier Broadcastingin. Telia ja MTV on sopineet tapahtuman pääyhteistyökumppanuudesta tuleville vuosille.

Telian mukaan SuomiAreena on luonteva paikka edistää yhteiskunnallista keskustelua ja vuoden 2021 teemat ovat vahvasti sidoksissa yhtiön tavoitteisiin rakentaa yhteisöllisempää ja vastuullisempaa tulevaisuutta teknologian avulla.

Metsähallituksen viestintäjohtaja Terhi Koipijärvi puolestaan sanoo, että SuomiAreenan teemat ovat tärkeitä myös Metsähallituksen näkökulmasta.

”Meidän tehtävämme on kehittää vastuullisesti luonnon arvoa ja yhteistä varallisuuttamme yli sukupolvien, ja siinä avoin yhteiskunnallinen keskustelu eri näkökulmien yhteensovittamisesta on ratkaisevan tärkeää”, Koipijärvi sanoo tiedotteessa.

SuomiAreenan vastaavan tuottajan Johanna Tuurin mukaan alkavat yhteistyöt ja pääyhteistyökumppaneiden SuomiAreenaan tuomat sisällöt näyttävät yhteiskunnallisen keskustelun kannalta lupaavilta.

”Metsähallituksella on merkittävä rooli suomalaisessa yhteiskunnassa niin paikallisesti kuin valtakunnallisesti sekä myös Suomen ilmastotavoitteiden saavuttamisessa. Telian mukaantulon myötä voimme tarkastella myös digitaalisesti tapahtuvaa yhteisöllisyyttä, mikä on tärkeää tässä ajassa”, Tuuri sanoo tiedotteissa.

SuomiAreenan muut yhteistyökumppanit julkistetaan syksyn ja talven aikana.