OtavamedianSuosikki-lehden Sinun Suosikki -hanke poikii taas töitä toimittajan työstä haaveileville nuorille.

Pian 50-vuotias Suosikki käynnisti jo toista kertaa rekrytointikampanjan, jolla haetaan kymmenen nuoren tiimiä ympäri Suomea toimittamaan lehden kesäkuun numero.

Viime keväänä ensimmäistä kertaa toteutettuun hankkeeseen haki yli 1200 nuorta, ja toukokuussa 2010 julkaistu Sinun Suosikki oli Suomen aikakauslehtihistorian ensimmäinen lukijoiden täysin toimittama lehti.

Nyt käynnistettyyn projektiin hakuaikaa on 22. helmikuuta saakka ja uusi toimittajatiimi julkaistaan maaliskuussa.Viime vuoden tapaan toimitustiimiin haetaan useita eri osaajia, yleis-, muoti-, musiikki- ja elokuvatoimittajista kuvaajiin, graafikoihin ja kuvittajiin.

Viime vuonna toimittajatiimiin valitut nuoret kokivat, että hanke avasi toimittajan työtä toivotulla tavalla ja nuoret kokivat Sinun Suosikin toimivan myös ponnahduslautana toimittajan ammattiin.

Suosikin päätoimittaja Ville Kormilainen on innoissaan hankkeen uudelleen käynnistymisestä.

– Edellinen Sinun Suosikki ylitti odotuksemme täysin. Mielessä pyöri monta mitä jos -kauhuskenaariota, mutta tiimin valmiustaso ja intohimo lehden tekoon oli yllätys. Editointiprosessi oli ehkä jopa kevyempi kuin yleensä, päätoimittaja sanoo.

Hanke opetti Kormilaisen mukaan myös vakituisia tekijöitä ja auttoi kehittämään lehteä uuteen suuntaan.

–Hanke muutti henkisesti meidän tekemistä. Lukijan ääni kuuluu lehdessä entistä vahvemmin. Pääsimme myös lähemmäs sitä, mitä nuoriso todella ajattelee, Kormilainen sanoo.