Häh?

Uusi Superlouder Oy jatkaa toukokuussa konkurssiin hakeutuneen markkinointiviestinnän yhtiön Louderin toimintaa.

Vanhan Louderin toimitusjohtaja Mikko Siukosaari , Baltian ja Pohjoismaiden liiketoiminnoista vastannut Samppa Vilkuna (kuvassa) ja pieni ryhmä suomalaissijoittajia ostivat konkurssipesältä yhtiön nimen ja osan sen liiketoiminnasta. Sijoittajina mukana ovat muun muassa Tauno Palotie ja Seppo Siljama .

Superlouder aikoo käyttää Louderia markkinointinimenään ainakin toistaiseksi.

Konkurssiin päätyneen Louderin Suomen henkilökunta, kolmisenkymmentä henkilöä, siirtyi uuteen yhtiöön vanhoina työntekijöinä, eikä yhtiö suunnittele tällä hetkellä henkilöstövähennyksiä. Tampereen toimisto lakkautettiin konkurssin yhteydessä.

Uusi yhtiö on käynyt kesän aikana läpi vanhan Louderin asiakkaita ja saanut myös joitakin uusia asiakkaita.

Varatoimitusjohtaja Samppa Vilkuna, mitä järkeä on konkurssissa, kun kaikki jatkuu ennallaan?

"Emme ostaneet koko liiketoimintaa, vaan osan siitä. Teimme tarjouksen aktiivisen liiketoiminnan ostamisesta sekä nykyisestä Suomen henkilökunnasta. Ydinliiketoimintaamme on markkinointipalvelujen tuottaminen. Karsimme vanhan yhtiön rönsyjä eli keskitymme jatkossa Suomeen ja Pohjoismaihin, emme esimerkiksi Venäjään."

Miksi kaikki eivät tee näin, jos tällainen on mahdollista?

"Sehän olisikin ikävää, jos vanha omistaja tekisi näin. Louderin uusilla omistajilla ei ollut omistusta vanhassa yhtiössä. Näemme tämän liiketoimintakauppana. Meillä oli tarve pelastaa aikaisemman omistuksen luoma yhtiö."

Eikö tästä ole mitään haittaa?

"Juridisesti tässä ei ole mitään erikoista. Markkinointiviestintäyhtiö Louderin toiminta sellaisena kuin se aikaisemmin tunnettiin ei jatku. Jos vanha omistaja olisi toiminut näin, olisi siinä juridinen ja eettinen ongelma. Toinen vaihtoehto olisi ollut, että yli 30 henkilöä olisi jäänyt työttömäksi, myös minä itse. Näemme tämän siltä kannalta, että luomme nyt uutta henkeä uudelta pohjalta."

Kuka uskaltaa ostaa mitään konkurssifirmalta?

"Superlouder ei ole konkurssiyhtiö vaan kokonaan eri yhtiö. Lisäksi Superlouderin johto ja omistus on kokonaan eri väkeä kuin se porukka, joka ajoi Louderin konkurssiin johtaneeseen tilanteeseen."