Useat suuret kiinteistönvälittäjät ovat siirtymässä Jokakoti-asunnonvälitysportaaliin ja jättämässä Oikotie- ja Etuovi-palvelut.

Aktia, Kiinteistömaailma, OP-Pohjola, Realia ja Suomen Kiinteistönvälittäjäliitto perustivat MTV:n kanssa viime vuoden maaliskuussa Jokakoti Oy:n, joka ylläpitää Jokakoti.fi:tä.

Nyt palvelun omistajat eli Aktia, OP-Kiinteistökeskus, SKV-Kiinteistönvälitys ja Realia Group, johon kuuluvat Huom!, Huoneistokeskus ja Kiinteistömaailma sekä Suomen Kiinteistönvälittäjäliiton edustamat paikalliset kiinteistönvälitystoimistot ovat siirtymässä ainakin osittain Jokakotiin. Asian vahvistaa M&M:lle Jokakodin hallituksen puheenjohtaja, OP-Pohjolan kiinteistönvälitysjohtaja Kenneth Sandberg.

”Tämä on ollut omistajan strategiassa siitä asti, kun ruvettiin laatimaan Jokakodille liiketoimintastrategiaa. Keskitytään omiin portaaleihin eli omiin sivustoihin ja Jokakotiin", Sandberg sanoo.

Jokainen yritys päättää Jokakotiin siirtymisestä itsenäisesti, Sandberg painottaa. Siirtyminen Jokakotiin tapahtuu asteittain ja vähän eri vauhdissa eri puolilla Suomea. Aikatauluihin vaikuttavat muun muassa eri kiinteistönvälittäjien Oikotien ja Etuoven kanssa tekemät sopimukset.

Oikotien omistavat Sanoma News, TS-Yhtymä, Kaleva ja Mediatalo Esa ja Etuoven Alma Media.

Oman palvelun perustamisen ja siihen keskittymisen taustalla ovat muun muassa kustannussyyt ja se, että yritykset pääsevät kehittämään palvelua omilla ehdoillaan.

”Pikku hiljaa, kun kohteet ovat keskittyneet Jokakotiin, ostajat ja myyjät tietävät, että siellä on suuri valikoima jo yhdessä portaalissa”.

Sandbergin mukaan omistajiin kuuluvan MTV:n kautta Jokakodille löytyy automaattisesti myös luonteva markkinointikanava.