Fiskars on päättänyt lopettaa kaiken yhteistyön tavaratalo J. Kärkkäisen kanssa.

Fiskarsin brändejä ovat muun muassa Arabia, Iittala, Gerber, Rörstrand ja Hackman.

Fiskars ilmoittaa tiedotteessa, että: "J. Kärkkäinen Oy:n toimitusjohtaja ja omistaja Juha Kärkkäinen on ollut viime vuosien aikana toistuvasti esillä yhteyksissä, jotka eivät edusta Fiskars-konsernin näkemyksiä. Olemme olleet useaan otteeseen yhteydessä J. Kärkkäinen Oy:n kanssa ja tuoneet näkemyksemme esiin."

Tiedotteen mukaan Fiskars on saanut "haitallista näkyvyyttä yhteyksissä, joita emme yhtiönä halua edistää ja jotka eivät ole arvojemme mukaisia."

Yhtiö haluaa oman ilmoituksensa mukaan olla vastuullinen ja sanoutua irti ääriajattelusta.

Yhteistyö Fiskarsin ja Kärkkäisen välillä päättyy tämän vuoden lopussa. Yhteistyö voi jatkua, jos yhtiön johto ja omistajat sanoutuvat irti ääriajattelusta eivätkä enää edistä äärijärjestöjen toimintaa.

Äärijärjestö tarkoittaa ennen kaikkea natsivaltiota halajavaa Pohjoismaista Vastarintaliikettä, jonka jäsenet ovat syyllistyneet myös rikoksiin.

Fiskarsin tuotteita saattaa vuodenvaihteenkin jälkeen olla jonkin verran myynnissä Kärkkäisellä. Usein jakeluketjut ovat pitkiä eikä valmistaja kontrolloi niitä kokonaan. Lisäksi Kärkkäisellä saattaa olla Fiskarsin tuotteita varastossa.