Kauppa

Seija Holtari 19.1.2016 14:07 päivitetty 3.3.2016 15:37

Taavi Heikkilä: "S-ryhmä kasvatti viime vuonna markkinaosuutta"

Arttu Laitala
SOK-yhtymän pääjohtaja Taavi Heikkilä.

S-ryhmän tuorein hintaisku kohdistuu salaatteihin, kukkakaaliin, jauhelihaan ja pähkinöihin.

Pääjohtaja Taavi Heikkilä arvioi tiistaina, että S-ryhmä kasvatti viime vuonna hieman markkinaosuuttaan. Arvio perustuu päivittäistavarakaupan kuukausikohtaisiin myyntilukuihin. Heikkilän mukaan myyntiluvuissa S-ryhmä pärjäsi paremmin kuin markkinat keskimäärin.

Kaupan viralliset myyntiluvut julkistetaan vasta keväällä. S-ryhmä on markkinajohtaja, joten sen hyvä pärjääminen tietäisi markkinaosuuksien menetyksiä muilla. Lidl on viime vuosina kasvattanut osuuttaan ja menettäjiä ovat olleet Kesko ja sen ostama Suomen Lähikauppa.

S-ryhmä aloitti tiistaina kolmannen ruuan halpuuttamiskierroksen. Myös Kesko ja Suomen Lähikauppa alentavat hintoja.

S-ryhmä korosti tiedotustilaisuudessa jälleen kerran, että kyse ei ole kampanjoinnista vaan pysyvästä toimintatavasta. Ryhmä tehostaa toimintaansa ja siirtää etua asiakkaille hintoihin. Hinnat olisivat laskeneet joka tapauksessa, koska monien tuotteiden maailmanmarkkinahinnat ja tuottajahinnat ovat laskeneet. S-ryhmän toimintatavan muutokset ovat kuitenkin kiihdyttäneet laskua.

"Olemme sitoutuneet jatkamaan halpuuttamista tästä vielä useita vuosia eteenpäin", Taavi Heikkilä korosti.

Halpuuttamisesta on S-ryhmän laskelmien mukaan koitunut hyötyä asiakkaille yli sata miljoonaa euroa. Heikkilän mukaan tänä vuonna on luvassa vielä lisää alennuksia.

Viime vuonna S-ryhmä myi 19 miljoonaa kiloa tai litraa enemmän tavaraa kuin toissa vuonna. Asiakaskäynnit kasvoivat kahdeksalla miljoonalla. Ryhmä ei vielä paljastanut euromääräistä myyntiään eikä kannattavuuden lukuja.

Viime vuoden aikana kotimaisen juuston myynti kasvoi S-ryhmän kaupoissa 3,2 miljoonaa kiloa. Kotimaista lihaa myytiin 2,8 miljoonaa kiloa ja leipomotuotteita 1,1 miljoonaa kiloa enemmän kuin edellisvuonna. Tämä tarkoittaa erityisesti tuontituotteiden myynnin laskua, sillä kansa ei ahmi kilotolkulla enemmän juustoja ja leipää kuin aiemmin.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö

Mainonta

19.02.2018 13:42

CNN jakaa Donald Trumpille uusia iskuja

Omena on omena, vaikka joku väittäisi sen olevan banaani, muistutti CNN mainonnassaan viime syksynä. Nyt kampanjaan on tehty sivaltavaa jatkoa.