Lontoon ikoninen kellotorni Big Ben on tällä hetkellä remontissa. Kellotornin tunnetun kuminan on määrä kaikua Lontoossa seuraavan kerran vasta vuonna 2021.

Tällä viikolla Isossa-Britanniassa kuitenkin säpsähdettiin, kun kellot alkoivat soida yhtäkkiä. Kyseessä oli pikaruokaketju Taco Bellin mainostempaus, jolla ketju juhlisti sen ravintoloiden avautumista Lontoossa.

Yhteys kellotorniin ja ravintolaketjuun on englanninkielisessä sanassa bell (suom. kello). Big Benin kello siis soi, koska Taco Bell saapui kaupunkiin. Yhtiö avaa Isoon-Britanniaan yhteensä 28 ravintolaa.

Tempauksessa ei soitettu varsinaisia Big Benin kelloja, vaan ääni toistettiin useaan riksapyörään piilotetuista kaiuttimista.

"Emme ota itseämme liian vakavasti. Meidät tunnetaan piloistamme, joita olemmekin tehneet yhden jos toisen. Toivomme, että uniikki kosketuksemme Big Benin tunnussävelmään yllätti ja huvitti lontoolaisia. Tämä oli meidän tervetuliaislahjamme Lontoolle", yhtiön brändijohtaja Marisa Thalberg kertoo The Drum -lehdelle.

Taco Bell on kikkaillut kellojen kanssa ennemminkin. Vuonna 1996 yhtiö ilmoitti useassa yhdysvaltalaisessa sanomalehdessä koko sivun mainoksella, että se on ostanut itselleen Yhdysvaltojen kansallisaarteeksi luokitellun, Phidelphiassa sijaitsevan Liberty Bellin (suom. vapauden kello).

vv