Kun Taco Bell aloitti Suomessa vuonna 2017, nyhtökauraa sai täytteeksi heti ovien avauduttua. Tämän vuoden toukokuussa Taco Bell suunnitteli Lontoon National Vegetarian Weekin kunniaksi nyhtökaurasta valmistetun kasvisvaihtoehdon myös kolmeen Lontoon Taco Bell -ravintolaan. Nyt nyhtökauratuotetta saa myös Espanjan Taco Bell -ravintoloista.

Euroopan Taco Bellin johtaja Jorge Torres lupailee, että uusiin lihattomiin tuotteisiin ihastuvat niin kasvissyöjät kuin fleksaajatkin.

"Olemme Taco Bellissä ylpeitä siitä, että meiltä jokainen löytää täsmälleen omaan elämäntyyliinsä sopivaa ruokaa. Olemme innoissamme Edgy Veggie Taco -kokeilustamme kolmessa ravintolassamme Lontoossa ja siitä, että saamme tarjota asiakkaillemme kasvisperäisen vaihtoehdon", Torres sanoo tiedotteessa.

Konseptin pilotoinnin jälkeen Taco Bell otti nyhtökauran valikoimiinsa Espanjan kaikissa 53:ssa Taco Bell -ravintolassaan. Taco Bell Espanja tarjoaa nyhtökauraa yhtenä kasvistäytevaihtoehtona ruokalistassaan. Tämä tarkoittaa, että perinteisen lihan voi korvata nyhtökauralla melkein kaikissa Taco Bell -annoksissa.

”Vastaanotto on ollut erittäin positiivista ja nyhtökaurasta on pidetty suuresti. Jopa niin paljon, että osa asiakkaista on epäillyt, onkohan annoksessa kuitenkin lihaa, sillä maku on niin hyvä”, nyhtökauraa valmistavan Gold&Green Foods in toimitusjohtaja Maija Itkonen kertoo tiedotteessa.