Suorituksesta tuotettiin ainutlaatuinen jäätanssivideo ja lyhytelokuva. Erikoisohjelmalle sävellettiin myös oma kappale, jonka luomisprosessiin Emmi Peltonen osallistui.

Kappaleen sävelsi ja tuotti Emma-palkittu Totte Rautiainen ja kansainvälisen jakelun saavan jäätanssivideon ohjasi Kim Koponen.

Emmi Peltosen arktinen jäätanssivideo kuvattiin helmikuussa Suomen ja EU:n pohjoisimman kunnan Nuorgamin tuntureiden lomassa sijaitsevalle erämaajärvelle auratulla luonnonjäällä.

Taitoluistelijat ovat normaalisti tottuneet luistelemaan jäähallien tasaisilla pinnoilla, joten luonnonolosuhteet aiheuttivat luistelijatähdelle aivan uudenlaisia vaatimuksia.

Tunturijärven kova ja röpelöinen jää aiheutti haasteita ennen kaikkea hypyissä, sillä luistimien pitävyyteen ei voinut luottaa samalla tavalla kuin jäähalleissa.

”Luisteleminen haastavien talviolosuhteiden armoilla oli jotain täysin erilaista verrattuna normaaleihin harjoittelurutiineihini ja kisareissuihini”, Peltonen kuvailee tiedotteessa.

Hän kertoo aina unelmoineensa mahdollisuudesta luistella järven jäällä, pelkän talvisen luonnon ympäröimänä.

”Suomen pohjoisimmassa paikassa vallitsi maaginen tunnelma ja olin todella onnellinen, kun sain nähdä ensimmäistä kertaa elämässäni myös revontulia”, kertoo Peltonen.

Kilpailullinen taitoluistelu vaatii äärimmäistä teknisyyttä ja tarkkuutta, joten Peltonen halusi luoda Nuorgamiin koreografian, joka painottui niiden sijaan vahvaan musiikilliseen ja visuaaliseen tulkintaan.

Jäämeren syleilyssä sijaitseva Nuorgam ja sen luonto tunturijärvineen tarjosivat koreografialle hulppean taustan, mutta arktiset talviolosuhteet voimakkaine tuulineen ja pakkasineen eivät tehneet sen toteuttamisesta helppoa.

Erikoisohjelmaa varten sävelletty elektroninen kappale jousiosioineen rytmitti jäätanssia ja toi raikkaan tuulahduksen lajin valtavirrassa normaalisti nähtävien, klassiseen musiikkiin painottuvien koreografioiden keskelle.

“Halusin myös tuoda jotain uutta taitoluisteluun yleensä yhdistettyyn klassiseen musiikkiin ja Totte Rautiainen sävelsikin koreografialle aivan upean kappaleen.”

”Jousimusiikki yhdistettynä biittiin sopii tähän projektiin täydellisesti. Kuvausryhmä onnistui myös tekemään tunturijärvelle loistavan luonnonjääpohjan luistella ja oli hienoa todeta, että pystyn suorittamaan koreografioita myös tällaisissa eksoottisissa olosuhteissa”, lisää Peltonen.

Taitoluistelua kuvataan normaalisti etäältä, paikallaan seisovan kameran välityksellä. Emmin jäätanssivideolla Pablo Filmsin ohjaaja Kim Koponen toi kameran lähelle kohdettaan ja seurasi sillä luistelijatähden liikkeitä mahdollisimman yhtenäisesti. Video kuljettaakin katsojaa Emmin luistelun mukana päivän ja yön välillä.

Peltonen on tyytyväinen videon lopputulokseen ja iloinen voidessaan tuoda sen myötä jotain uutta ja raikasta paitsi taitoluistelufaneille, myös lajia harvemmin seuraavalle yleisölle.

Ainutlaatuinen video, sen tekemisestä kertova lyhytelokuva ja valokuvat Peltosen uskaliaasta tunturiluistelusta saavat laajan kansainvälisen jakelun sen tuottaneen Red Bullin toimesta.

“Tämä projekti on monella tapaa unelmieni täyttymys ja olen todella tyytyväinen sen lopputulokseen. Sain projektia helmikuussa tehdessäni unohtaa kaikki luistelumaailman tekniset vaatimukset sekä säännöt ja keskittyä vain ympärillä olleeseen arktiseen luontoon ja luisteluun kauniin musiikin tahdissa luonnonjäällä”, muistelee Emmi Peltonen.

Taitoluistelun kolminkertainen Suomen mestari Emmi Peltonen valittiin Suomen edustajaksi naisten yksinluistelussa taitoluistelun vuoden 2020 MM-kisoihin.

Kisat oli määrä käydä Montrealissa, Kanadassa 16.-22. maaliskuuta. Kisat peruttiin koronaviruksen takia. Emmi Peltosen Nuorgam-video kuvattiin helmikuussa ennen matkustusrajoitusten voimaantuloa.

Emmi Peltonen, 20, on edustanut Suomea myös vuoden 2018 talviolympialaisissa Etelä-Korean Pyeongchangissa. Hänen isänsä on jääkiekon maailmanmestari ja olympiamitalisti Ville Peltonen.