YRITYSKAUPAT

13.6.2007 10:27 päivitetty 4.2.2016 10:02

Talentum myi reprotoimintansa

Talentum on myynyt Reprostudio & Heku Oy:n reproliiketoiminnan perustettavalle yhtiölle Reprostudio & Heku Oy:lle, jonka omistavat Otso Group Oy ja Petri Telaranta. Samassa yhteydessä Talentumin muut aineistonhallintatoiminnot keskitetään yhdeksi kokonaisuudeksi. Toimenpiteet eivät koske pakkauspainopinnan valmistusta.

Järjestelyistä tulee Talentumille noin kahden miljoonan euron kertaluontoinen kulu. Toimenpiteiden jälkeen Talentumin Premedia-liiketoimintayksikön vuotuinen liikevaihto on noin 10 miljoonaa euroa ja liikevoiton arvioidaan olevan kymmenen prosentin tasolla liikevaihdosta. Viime vuonna premediayksikön liikevaihto oli 18 miljoonaa euroa ja se teki 2,5 miljoonaa euroa tappiota.

Hekun henkilökunta siirtyy ostajan palvelukseen. Uudeksi toimitusjohtajaksi on nimitetty Petri Telaranta, jolla on 12 vuoden kokemus Hekusta.

– Heku siirtyy takaisin yksityiseen omistukseen, joka muun muassa mahdollistaa pitkäjänteisemmän suunnittelun ja liiketoiminnan kehittämisen, kertoo Telaranta

Toiminta jatkuu samoissa tiloissa Helsingin Merimiehenkadulla.

– Jatkossa Hekussa keskitytään nykyisen tuotannon lisäksi myös kokonaan uusien palveluiden sekä tuotantoratkaisujen rakentamiseen mainostajille ja mainostoimistoille, jatkaa Telaranta.

Uutena omistajana mukaan tulevan Otso Groupin liiketoiminta perustuu osakkuuksiin toimialansa johtavissa yrityksissä. Otso Groupin hallituksen puheenjohtaja on Johan Helsingius.