Mediayhtiö Talentum in toimitusjohtaja vaihtuu helmikuussa osana yhtiön yhdistymistä Alma Media n kanssa.

Alma Median ja Talentumin yhdistymissuunnitelman mukaisesti Talentumin liiketoiminnot ja Alma Median Talousmedia ja yrityspalvelut -yksikön liiketoiminnot tullaan yhdistämään yhdeksi uudeksi liiketoimintayksiköksi tänä vuonna.

Talentumin toimitusjohtaja Aarne Aktan lopettaa tehtävänsä vuoden 2015 tilinpäätöksen julkistamisen jälkeen 12. helmikuuta 2016.

Talentumin toimitusjohtajana toimii 13. helmikuuta alkaen Juha-Petri Loimovuori, joka on myös Kauppalehti Oy :n toimitusjohtaja.

Aktan jatkaa edelleen Talentumin palveluksessa kesäkuun 2016 loppuun asti toimien Talentumin Ruotsin tytäryhtiön toimitusjohtajana.

"Talentum on ollut minulle todella hieno ja palkitseva projekti, joka saadaan päätökseen tänä keväänä. Olen ylpeä aikaansaannoksistamme neljän viime vuoden aikana. Alma Median ja Talentumin yhdistyminen on kova juttu, ja Almassakin olisi ollut mielenkiintoisia tehtäviä tarjolla. Kerron jatkostani kevään aikana", sanoo Aarne Aktan tiedotteessa.

"Työni jatkuu edelleen tulevan kevään ajan Ruotsin lehtiliiketoiminnassa, jossa tarkoitus on parantaa kannattavuutta", Aktan jatkaa.

Talentumin ja Alma Median yhdistyvän liiketoimintayksikön toiminnoista tulevat johtoryhmänä vastaamaan seuraavat henkilöt: Arno Ahosniemi (toimitukset), Tuomas Hämäläinen (sisältömyynti), Tiina Järvilehto (mediamyynti), Otto Mattsson (Kauppalehti Tietopalvelut), Tapio Teppo (Talentum Events) ja Pia Ruusukivi (digikehitys). Johtoryhmä aloittaa työnsä 13. helmikuuta.

Yhtiöt ovat sopineet, että Talentum Media Oy :n toiminnoista toimitukset, mediamyynti ja levikkimyynti siirretään liikkeenluovutuksella Kauppalehti Oy:lle.

Samoin Talentum Oyj :n toiminnoista asiakaspalvelu ja markkinointi siirretään liikkeenluovutuksella Kauppalehti Oy:lle. Liikkeenluovutukset tapahtuvat 1. helmikuuta.

Liikkeenluovutusten yhteydessä noin 170 Talentumin työntekijää siirtyy Kauppalehti Oy:n palvelukseen vanhoina työntekijöinä.