Tallinnan musiikkiviikko TMW ilmoittaa vahvistavansa elokuun lopun festivaalipäivät ja pystyvänsä järjestämään tapahtuman Viron hallituksen asettamissa rajoissa. TMW järjestetään suunnitellusti Tallinnassa 26.-30. elokuuta.

Maan hallinnon kriisikomitea päätti tiistaina sallia alle 1 000 hengen ulkoilmakokoontumiset ja alle 500 hengen sisätapahtumat heinäkuusta alkaen. TMW:n organisoijien mukaan festivaali pystyy organisoimaan tapahtumat niin, että rajoituksia pystytään noudattamaan.

Festivaalijohtaja Helen Sildnan mukaan tämä on mahdollista, koska tapahtumia on ympäri kaupunkia ja ne voidaan mukauttaa viranomaisrajoitusten mukaisiksi.

”Keskeinen tavoitteemme tiimillemme on nyt selvittää, miten tämän vuoden TMW voi tarjota maksimihyödyn muusikoille ja koko musiikkitapahtumia palvelevalle ekosysteemille äänentoistovuokraajista hotelleihin”, Sildna kertoo tiedotteessa.

Sildna sanoo, että tuleva tapahtumakausi antaa koko sektorille mahdollisuuden olla fiksuja ja vastuullisia tavalla, jolla he voivat tarjota arvoa ja laatua haastavista olosuhteista huolimatta.

”On tärkeää valaa optimismia artisteihin, koko alaan ja yleisöömme.”

TMW lupaa julkistaa päivitetyn festivaaliaikataulun kesäkuussa.

Viroa pidetään yhtenä maista, jotka ovat onnistuneet parhaiten koronaviruksen torjunnassa. Kauppakeskukset, ravintolat, museot ja galleriat avattiin tällä viikolla, drive-in ulkoilmatapahtumia saa järjestää perjantaista alkaen ja urheilutapahtumia voi järjestää maanantaista eteenpäin ilman yleisöä. Lisäksi Baltian maat eli Viro, Latvia ja Liettua avaavat toisilleen rajansa ilman rajoitteita perjantaina. Suomen ja Viron välinen työmatkaliikenne alkoi tästä päivästä lähtien.