Media

Ilkka Jauhiainen 14.2. 08:57

Talouselämän ja M&M:n päätoimittaja Emilia Kullas siirtyy EVA:n johtajaksi

Emilia Kullas on Markkinointi & Mainonnan ja Talouselämän päätoimittaja.

Kullas siirtyy Elinkeinoelämän valtuuskuntaan kevään aikana.

Talouselämän ja M&M:n päätoimittaja Emilia Kullas on nimitetty Elinkeinoelämän valtuuskunnan EVA:n johtaksi. Tehtävää hoitaa Matti Apunen helmikuun loppuun saakka.

EVA on elinkeinoelämän rahoittama järjestö, jonka tavoitteena on ”edistää suomalaisen yhteiskunnan pitkän aikavälin menestystä”.

EVA:lla on kolme työntekijää. EVA työskentelee läheisessä yhteistyössä Elinkeinoelämän tutkimuslaitos Etlan kanssa.

Kullas on tehnyt lähes koko uransa töitä toimittajana. Viimeiset 10 vuotta hän on toiminut erilaisissa esimiestehtävissä Talouselämässä.

Kullas siirtyy EVA:aan kevään aikana.

Kullaksen mielestä EVA:n johtajan työssä on paljon yhtymäkohtia Talouselämän päätoimittajan työhön.

”EVA:n tehtävänä on herättää yhteiskunnallista keskustelua. Esimerkiksi viime viikkojen sotekeskustelu on osoittanut, että populismin kuplat kasvavat nopeasti ja niitä pitää puhkoa tutkimukseen perustuvalla tiedolla.”

Kullaksen mukaan markkinatalous tarvitsee Suomessa edelleen puolustajan. EVA ei Kullaksen mukaan aja yksisilmäisesti vahvimpien etuja.

”EVA:n toiminta perustuu samoille arvoille kuin laadukas talousjournalismi. Ensin tutkitaan ja sitten muodostetaan näkemys. EVA:n tehtävänä on toimi unilukkarina ja rohkaista Suomea muuttumaan.”

Kullas raportoi EVA:n hallituksen puheenjohtajalle Carl Haglundille.

Talouselämän Kullas jättää haikein mielin.

”Täällä olen oppinut kaiken mitä tiedän johtamisesta ja lehden tekemisestä. Nyt on kuitenkin hyvä aika lähteä. Verkkosivuston kävijämäärät ja digitilaukset ovat vahvassa kasvussa. Toimituksessa on hyvä henki.”

ETLA toimitusjohtajaksi Vesa Vihriälän tilalle nousee Nordean pääekonomistina työskennellyt Aki Kangasharju.

Matti Apusen suunnitelmat ovat vielä auki: ”Ei ole edelleenkään kerrottavaa. Pari avointa mahdollisuutta, mutta ne ei ole mitään kuukausipalkkajuttuja", Apunen sanoo.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö