Suosittelija hallitsee brändiä, varsinkin teknologiatuotteissa. Applen upeasti ihmisiä heimottava brändi onkin silannut iPhonen polun ilmaisella julkisuudella ja spontaaneilla rakkaudentunnustuksilla. Se, että luuri ei ehkä vielä Euroopan versiossaankaan sisällä monia hintaluokkansa perusominaisuuksia, ei haittaa, onhan se kuitenkin Apple. Ei kai omena, joka saa Exceliä naputtavan espoolaisen tuntemaan itsensä luovaksi, voi olla läpeensä mätä.

Mutta piilisikö tässä tilaisuus vastakampanjalle, jossa keisarin uudet vaatteet tutkittaisiin asuste asusteelta? Ja kappas, sellainen löytyykin jo netistä: www.maddox.xmission.com/.

Tässä The iPhone is a piece of shit and so is your face! -bloggauksessa Maddox-nimellä esiintyvä kirjoittaja vertaa yli vuoden vanhan Nokia E70 -luurin ominaisuuksia iPhoneen ja tulee omalla poleemisella, mauttomalla ja äärimmäisen viihdyttävällä tyylillään todistaneeksi nokialaisen käytettävyydeltään ylivertaiseksi. Nokia ei voi koskaan päihittää Applea rakkaudellisuudella, joten ratioon perustuva endorsement lienee silloin paikallaan.

Erittäin seuratun nörttibloggaajan riippumattomuutta korostavat harkitun härskit heitot Nokian markkinointiosaston suuntaan, mikä osoittaa upeaa itseironiaa tilaajan edustajilta.

Se, onko Nokia juuri tämän vertailun alullepanija, on epärelevanttia. Ainakin sen kannattaisi olla. Lopputuotos saanee useammankin iPhone fanboyn (miten tämä kääntyy suomeksi? iPhone-pissiksen?) harkitsemaan hankintaansa uudelleen. Tai sitten ei, usko ei ole järjen asia, eikä sen symbolien voimaa voi selittää koskaan tyhjäksi yksikään skeptikko. Siksihän tämä on niin hieno ala!

Yksi asia kuitenkin on varmaa: ei tällä briljantilla ädvöllä mainoskisoihin kannattaisi osallistua, sillä monen lahjomattoman juryn jäsenen housuntaskussa taitaa pian pullottaa 135 gramman verran maailman seksikkäintä kommunikaatioteknologiaa.

Kirjoittaja on tyytyväinen Nokian E61i -puhelimeensa, sähköpostiohjelman päivittäisestä kaatuilusta huolimatta