Vapaapäivät

M&M 3.2.2016 15:27 päivitetty 3.3.2016 15:38

Tämän takia Espanjan mainosalalla on ylimääräinen vapaapäivä

Mainonnan oman pyhimyksen, San Publiciton juhlapäivä on espanjalaisille mainostoimistoille vapaapäivä, kertoo Ad Age.

Tammikuun viimeisenä perjantaina Espanjassa on turha tavoiteilla mainosten tekijöitä. Nämä nimittäin viettävät vapaapäivää mainosalan oman pyhimyksen, San Publiciton kunniaksi.

Itse asiassa juhlinta alkaa jo torstai-iltana, kertoo Ad Age. Perjantaina mainosväestä moni suuntaa Pyreneille laskettelemaan.

Mainospyhimyksen nimi tulee espanjankielisestä, mainosta tarkoittavasta sanasta "publicitad".

Vielä viime vuonna San Publicitolla ei ollut omaa pyhimyshahmoa, mutta Peanuts & Monkeys -toimisto keksi luoda vapaapäivän pyhimykselle oman hahmon. Toimisto loi kuusi ehdokasta, joiden ulkonäkö perustui eri mainostoimisojen konkareihin. Voittajaksi valittiin soturin hahmo.

San Publiciton juhlinta ei merkitse vain bilettämistä ja vapaapäivää, vaan päivän tarkoituksena on tuoda esiin mainosalan merkitystä Espanjan kansantaloudelle.

Katolisessa maassa tosin melkein kaikilla ammattikunnilla on oma nimikkopyhimyksensä, mutta mainosala kuuluu niihin harvoihin aloihin, jotka saavat pitää juhlapäivänä vapaata.

Suomessa taas on keskusteltu arkipyhistä luopumisesta. Moniko loppiaista viettävä mahtaa muistaa, että 6. tammikuu on vapaapäivä, koska se on Itämaan tietäjien Betlehemiin saapumisen muistopäivä?

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö