Kannustimet

Ville Perttula 14.2.2018 09:58 päivitetty 14.2.2018 09:59

Tampereelle houkutellaan av-tuotantoja uuden kannustimen avulla

Emil Bobyrev

Kannustimen käyttöä hallinnoi Film Tampere, joka on osa Business Tampereen toimintaa.

Tampereen kaupunki uskoo elämystalouden kasvuun. Kaupunki ottaa käyttöön audiovisuaalisen alan tuotantokannustimen, jonka idea on houkutella paikallisia, kansallisia ja kansainvälisiä tuotantoja Tampereen seudulle.

Kannustimen käyttöä hallinnoi Film Tampere, joka on osa Business Tampereen toimintaa.

Tampere haluaa myös edistää alan kehittymistä ja työpaikkojen määrän sekä Tampereella tehtävien kaupallisten tuotantojen liikevaihdon kasvua.

Kannustinjärjestelmän kautta audiovisuaalinen tuotanto voi saada takaisin 10–15 prosenttia kuluista, jotka se on käyttänyt palkkoihin ja palveluostoihin Tampereen seudulla. Kannustinta voi hakea ammattimaisiin tuotantoihin, jotka hyödyntävät Tampereen seutua lokaationa tai käyttävät seudulta hankittua alan erityisosaamista.

”Tampereen av-alan infrastruktuuri on erittäin hyvä kansainvälisestikin mitattuna. Alueen modernit studiot sekä uusin teknologia mahdollistavat yhdessä kannustimen kanssa uutta liiketoimintaa ja kansainvälisen tason tuotantoja”, Business Tampereen elämystaloudesta vastaava johtaja. Anna-Krista Sorvoja kertoo tiedotteessa.

Business Tampereen media-alan liiketoiminnan kehitysjohtaja Ilkka Rahkonen kertoo Ylelle, kannustimen lisäksi Business Tampereen kanssa voi solmia markkinointisopimuksen. Sopimus voi tuoda 0–5 prosenttia lisää rahaa tuotantoon riippuen siitä, miten Tampere näkyy tuotannossa.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö