Nyt etsitään taiteilijoita toteuttamaan infrarakenteisiin yhdistyyviä teoksia, jotka tulevat Kekkosentien silltaan ja sen viereiseen tukimuuriin sekä Turtolan ratikkapysäkin viereiseen tukimuuriin. Portfoliohaku on avoinna 22.5. - 13.6.2019.

Tampereen Raitiotie Oy:n mukaan ratikkataiteen "yleissuunnitelmalla on neljä ulottuvuutta, jotka yhdessä muodostavat Ratikan Aikamatkan. Näiden ulottuvuuksien avulla taide hahmottuu kokonaisvaltaisena kokemuksena ratikan käyttäjille. Osa yleissuunnitelman tematiikkaa löytyy alueiden historiasta."

"Samalla tulevaisuus ja nykyhetki ovat vahvasti läsnä ratikalla liikuttaessa. Raitiotien taiteen yleissuunnitelman tärkeä elementti on liike ja kehitys, myös taide elää ja kasvaa jatkuvasti raitiotien mukana tiiviissä yhteydessä sen käyttäjiin ja ympäristöön. Taiteessa otetaan huomioon maiseman muuttuminen vuodenaikojen mukana. Teosten valaistus ja valotaide ovat tärkeässä asemassa erityisesti pimeään aikaan".

Taidetta on tulossa niin raitiotien tukirakenteisiin, tietyille pysäkeille kuin ratikoiden sisällekin.

Seuraavat Tampereen Ratikan taiteen taiteilijahaut avautuvat syksyllä 2019. Myös näiden kohteiden taiteilijavalinnat tullaan tekemään avoimien portfoliohakujen perusteella.

Tampereen Ratikka on markkinoinut kaupunkiraitiotiehankettaan aktiivisesti. Helmikuun lopussa yritys esitteli kuuden päivän ajan yleisölle Tampereen Ratikan mallikappaletta eli makettia Tampere-talon Sorsapuistosalissa.

Tampereen Raitiotie Oy:n viestinnän asiantuntija Sari Mäkelä kertoi M&M:lle alkuvuodesta, että hankkeen ympärille on tarkoitus järjestää vuoden mittaan erilaisia tempauksia sitä mukaan, kun siihen on aihetta. Erilaisia tapahtuma-avauksia on luvassa ainakin syksyllä järjestettävän Tampereen päivän yhteydessä.

"Meille on tärkeää saada jatkuvasti yleisöpalautetta, jotta pystymme kehittämään ratkaisuja eri käyttäjäryhmien kanssa. Ratikkaa ei haluta tehdä suljettujen ovien takana, vaan siitä tehdään aidosti tamperelainen kulkuväline", Mäkelä kertoi M&M:lle helmikuussa.

Ratikan kaupallisen koeliikenteen on määrä alkaa huhtikuussa 2021, ja varsinaisen kaupallisen liikenteen aloituspäivä on 9.8.2021.