Tamperelaisen Colossal Order -yhtiön julkaisema peli Cities: Skylines, myi 250 000 kappaletta ensimmäisen 24 tunnin aikana. Kyse on tietokoneella pelattavasta kaupunkisimulaatiosta ja rakentelupelistä, jota on verrattu klassikkopeli Sim Cityyn (katso video jutun lopusta).

Huikeat myyntiluvut rikkoivat pelin ruotsalaisen julkaisijan Paradox Interactive n aiemmat ennätykset.

Pelin perusversio maksaa 29,99 dollaria. Suoraan laskettuna se tarkoittaisi 7,5 miljoonan dollarin myyntituloja. Paljonko siitä tulee suomalaiselle pelikehittäjälle, riippuu julkaisijan ja pelistudion välisestä sopimuksesta. Joka tapauksessa peli on jo nyt taloudellinen menestys.

Peli on myynnissä verkkopalvelu Steamissa, missä se nousi heti tiistaina julkaisun jälkeen myydyimmäksi peliksi. Keskiviikkona iltapäivällä se oli maailman viidenneksi pelatuin peli Steamissa.

"Haluamme esittää pelaajayhteisölle syvimmät ja sydämellisimmät kiitoksemme intohimoisesta tuesta. Haluamme teidän tietävän että olemme sitoutuneet tämän mahtavan pelin tukemiseen vuosiksi eteenpäin", Paradox Interactiven toimitusjohtaja Fredrik Wester sanoi tiedotteessa.

Cities: Skylinesin takana on vuonna 2009 perustettu tamperelainen yhtiö, jolla on 13 työntekijää. Pelin suunnittelusta vastasi Karoliina Korppoo.

"Olemme todella innoissamme nähdessämme niin monien nauttivan Cities: Skylinesin pelaamisesta ja että Steam Workshop täyttyy hienosta sisällöstä jota pelaajat tuottavat", Colossal Orderin toimitusjohtaja Mariina Hallikainen kommentoi.

Legacy marker

Lähde: Talouselämä