Toimistot

Laura Kukkonen 16.11.2018 10:39

Tamperelainen Mediaporras uudistuu Creative Crueksi

Creative Crue

Mediaporras on nyt Creative Crue.

Mediaporras haluaa profiloitua vahvemmin kansainvälisillä markkinoilla toimivaksi bränditoimistoksi. Tampereelta ponnistava toimisto onkin muuttanut nimensä Creative Crueksi.

Nimenmuutoksen tilalla on muun muassa yritysjärjestely, jonka kautta toimistoon tuli lisää osakkaita. Nyt Creative Cruen omistavat toimitusjohtaja Aapo-Lassi Kankaala, luova johtaja Sami Nieminen, Juha Siirtola ja Esa Ylikoski.

Tämän lisäksi ala on myös uudistunut sen verran, että toimiston oli aika tarkastella omaa brändiäänkin uudessa valossa.

"Mediaporras perustettiin vuonna 2006. Markkinointi on muuttunut tänä aikana paljon. Teemme paljon digipuolen markkinointia ja haluamme tehdä enemmän globaalia markkinointia", toimitusjohtaja Kankaala kertoo M&M:lle.

"Haluamme lähteä puhtaalta pöydältä ja karistaa sellaisen historian, joka saattaa vielä olla ihmisten ja kilpailijoidenkin mielissä, mutta mikä on jo muuttunut."

Kankaala kertoo, että nimessä oleva Crue tarkoittaa samaa kuin crew, eli porukka tai miehistö.

"Se kirjoitusmuoto tulee ihan löydettävyyden ja näkyvyyden takia."

Kankaalan mukaan toimiston vahvuuksia ovat "yhden luukun periaate", eli suunnittelun ja tuotannon yhdistävä osaaminen.

Creative Cruella on myös oma suunnittelija -malli työssään asiakkaiden kanssa. Tavoitteena on tulla osaksi asiakasyritystä luovana osaajien porukkana. Lisäksi toimisto on kehittänyt dataan pohjautuvaa toimintamallia, jota se pilotoi asiakkaiden kanssa.

"Nykyisin markkinoinnilta vaaditaan tavoitteellisuutta, strategista ymmärrystä ja aitoa asiakkaan bisneksen sisäistämistä. Markkinointi ei saa olla irrallaan liiketoiminnasta, vaan sen tulee olla osa strategiaa", Kankaala toteaa.

Kankaalan mukaan Creative Crue tavoittelee tälle vuodelle lähes miljoonan euron liikevaihtoa.

"Nimenmuutos ja siihen liittyvä uusi draivi ei tarkoita, että olisimme jo kansainvälisen markkinoinnin huippua, vaan olemme vauhdilla matkalla sinne", sanoo toimiston luova johtaja Sami Nieminen.

Creative Crue julkistaa nimenmuutoksensa tänään Tampereella järjestettävässä Business Battle -tapahtumassa. Toimisto on yksi tapahtuman järjestävistä mainostoimistoista.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö