Miltä tuntuu pujahtaa äänieristettyyn koppiin keskellä vilkasta suurkaupunkia? Sitä voi nyt kokeilla New Yorkin Design Week -tapahtuman yhteydessä. Times Squarelle on pystytetty 15 tamperelaisfirma Framery n äänieristettyä puhelinkoppia ja toimistotilaa.

"Olimme todella vaikuttuneita siitä, että kun tarve äänieristetylle podille tulee näinkin yllättävään paikkaan, maailman suurimpien designviikkojen järjestäjät soittavat Framerylle ja haluavat nimenomaan meidän tuotteemme osaksi tapahtumaa", Frameryn markkinointijohtaja Daniela Tjeder iloitsee tiedotteessa.

"Mehän ollaan markkinajohtaja sekä alan suunnannäyttäjä ja meillä on tunnusomainen design. Uskon, että yhdistelmä laatua, edelläkävijyyttä ja designia vaikutti siihen, että olimme sopiva kumppani tänne", Tjeder sanoo Markkinointi&Mainonnalle New Yorkista.

"Meillä on aika kovat odotukset. Jenkkimarkkina on meille fokusmarkkina. Arvio on se, että viisi miljoonaa ihmistä kävelee siitä ohi reilun viikon aikana."

New York Design Week eli NYCxDESIGN on vuosittain järjestettävä designtapahtuma, joka esittelee designia näyttelyiden, messujen, paneelien, studioiden ja tuote-esittelyjen avulla. Se kerää New Yorkiin satoja tuhansia designista kiinnostuneita kävijöitä joka vuosi.

Tietoisuudessa äänieristettyjen koppien mahdollisuuksista on Tjederin mukaan vielä kasvattamisen varaa.

"On ollut hauska huomata, kun ihmiset astuvat Times Squaren hälinästä koppiin, kuinka yllättyneitä he ovat. Reaktiot ovat olleet spontaaneja: tällaista tarvitaan meidänkin toimistoon."

Koppien alkuperäisestä designista vastaa Frameryn perustaja ja toimitusjohtaja Samu Hällfors, ja koppien design tapahtuu edelleen Frameryn omassa tiimissä.

Tuotanto pysyy Tampereella

Avotoimistojen aikakaudella tilausta äänieristetyille puhelinkopeille on. Vuosina 2014-2017 Framery saavutti yli 3000% absoluuttisen liikevaihdon kasvun. Frameryn tuotanto on edelleen Tampereella.

"Tällä hetkellä työntekijöitä on noin 250, mutta kasvamme koko ajan, ja tehtaan kapasiteettia kasvatetaan koko ajan vastaamaan kysyntään."

Onko ajatuksissa laajentaa toimintaa jonnekin muualle Tampereelta?

"Olemme miettineet asiaa, mutta meille kopin laatu on niin tärkeä, että haluamme pitää tehtaan Tampereella. Sieltä löytyvät materaalit ja osaajat, ja voimme varmistaa laadun."

Framery perustettiin Tampereella vuonna 2010, ja kaikki sen valmistamat puhelinkopit, podit ja hiljaiset työtilat on valmistettu ja suunniteltu Tampereen tehtaalla. Frameryn tuotteita on viety yli 68 maahan.

Voisiko koppeja jatkokehittää myös ulkokäyttöön, joihin voisi paeta kaupunkien hälyä ja puhumaan rauhassa puhelimeen?

"Miksipä ei, mutta ensisijaisesti nämä kopit ovat sisäkäyttöön tarkoitettuja."