Koronavirus on iskenyt pahasti Lapin matkailuun. Turistipula aiheuttaa huolta erityisesti rekikoirayrittäjille, joiden elanto on pääosin kiinni ulkomaisista matkailijoista.

Huskysafariyrittäjä vihjasi Kauppalehdelle syyskuussa, että koiria voidaan pahimmassa tapauksessa joutua lopettamaan, sillä koirien ylläpidosta koituvat kulut pysyvät ennallaan riippumatta siitä, onko yrityksellä asiakkaita. Rekikoirayrittäjien ahdinkoa yritetään lievittää myös kummitoiminnalla.

Lemmikkien ruokiin erikoistunut tamperelainen Prima Pet Premium Oy on myös päättänyt reagoida rekikoirayrittäjien hätään. Yrityksen operatiivinen johtaja Timo Pärssinen kertoo M&M:lle, että yritys lahjoittaa 30 000 kiloa koiranruokaa rekikoirayrittäjille. Pärssisen mukaan määrä vastaa noin 50 000 kupillista koiranruokaa. Prima Pet Premiumin tuotteisiin kuuluu muun muassa Hau-Hau Champion -koiranruoka.

”Seurasimme aiheen uutisointia, ja koska toimimme lemmikkieläinalalla, koimme, että meidän velvollisuutemme on auttaa.”

Yritys etsii nyt apua tarvitsevia rekikoirayrittäjiä verkkosivujensa kautta. Ensimmäiset lähetykset lähtevät kohti Pohjois-Suomea marraskuun alussa.

”On tämä myös henkilökohtainen asia, sillä olen koiraihminen henkeen ja vereen, niin kuin myös iso osa henkilökunnastamme. Yrityksemme arvot ovat sellaiset, että teemme paljon hyväntekeväisyyttä.”

Lahjoituskampanja on ideoitu yhdessä markkinointitoimisto TBWA\Helsingin kanssa. Kampanjassa on mukana myös kuljetusyhtiö Kaukokiito, joka organisoi ruokalahjoitusten logistiikan.