#GivingTuesdayNow on uusi globaali hyväntekeväisyyspäivä, jota vietetään tänään 5. toukokuuta. Tapahtuma kehottaa auttamaan lahjoituksin tai vapaaehtoistyöllä niitä, joiden elämää koronapandemia on erityisesti vaikeuttanut.

Kotipizza-ketju on mukana päivässä yhteistyökumppaninaan Diakonissalaitos. Kotipizza-ketju lahjoittaa Diakonissalaitoksen työn piirissä ja koronaepidemian takia eristyksissä oleville eri puolilla Suomea yhteensä lähes 1 900 pizzaa. Pizzat toimitetaan kuljetuksella avun saajille.

Pizzalahjoituksilla halutaan ilahduttaa erityisesti vaikeissa elämäntilanteissa olevia Vamos-nuoria, kehitysvammaisia lapsia ja nuoria Rinnekodin asumisyksiköissä, lastensuojelun piirissä olevia sekä asunnottomia. Diakonissalaitos tekee työtä pääkaupunkiseudulla ja valtakunnallisesti lähes 20 paikkakunnalla kaikkein heikoimmassa asemassa olevien parissa.

Diakonissalaitos on yli 150-vuotias säätiö, joka tekee työtä ihmisarvoisen elämän puolesta. Säätiö toimii valtakunnallisesti ja tarjoaa sosiaali- ja terveyspalveluita parantamaan asiakkaiden arkea. Diakonissalaitoksen työn piirissä on yli 6 000 ihmistä.

Kotipizza on Pohjoismaiden suurin pizzaketju. Suomessa on yli 280 Kotipizza-ravintolaa ja niitä johtaa noin 300 franchisingyrittäjää.

Giving Tuesday on vuodesta 2012 lähtien järjestetty hyväntekeväisyyspäivä, joka ajoittuu vuosittain Amerikan kiitospäivän jälkeiseen tiistaihin joulukuun alussa. Tänä vuonna lanseerattiin myös GivingTuesdayNow-päivä koronapandemian vuoksi.