Tapahtuma-alalla on koronaviruksen aiheuttamien kokoontumisrajoitusten ja digiloikan myötä käynnissä alan historian suurin murros. Tapahtumat ovat siirtyneet verkkoon ja kohtaamiset muuttuneet virtuaalisiksi. Tapahtumatoimisto Tapaus näkee fyysisten ja virtuaalitapahtumien hybridien kuuluvan alan tulevaisuuteen ja avaa toimistonsa yhteyteen oman kuvausstudion.

Tapauksen mukaan yritysten tarve kohdata asiakkaansa, henkilöstönsä, kumppaninsa tai kuluttajat ei ole koronaviruksen vuoksi asetettujen rajoitusten myötä loppunut, vaan patoutunut. Siksi virtuaalitapahtumille on nyt suuri kysyntä.

”Reagoimme jo varhaisessa vaiheessa koronapandemiaan ja teimme heti strategisen päätöksen satsata täysillä virtuaalisiin kohtaamisiin. Se, mikä silloin oli suuri riski, on nyt osoittautunut onnistumiseksi. Oman studion avulla pystymme paremmin vastaamaan tähän kysyntään sekä toteuttamaan myös hybriditapahtumia tulevaisuudessa”, sanoo Tapaus Groupin toimitusjohtaja Timo Aalto tiedotteessa.

Tapaus on parin viime kuukauden aikana muuttanut virtuaaliseksi monta fyysistä tapahtumaa, kuten yhtiökokouksia, avainasiakastapahtumia, seminaareja, palkintogaaloja ja jopa henkilöstöjuhlia. Asiakkaiden antama palaute on yhtiön mukaan ollut todella positiivista. Virtuaalitapahtumien avulla asiakasyritykset ovat saavuttaneet uusia globaaleja yleisöjä, moninkertaistaneet osallistujamääriä, hankkineet kontakteja uusilta markkinoilta sekä vahvistaneet yrityskulttuuriaan, työnantajamielikuvaansa ja sitoutuneisuutta.

”Virtuaalisten kohtaamisten avulla haasteellinen tilanne onkin kääntynyt aivan uudeksi mahdollisuudeksi asiakkaillemme menestyä. Erityisesti digitaalisessa ympäristössä toimivat yritykset, kuten pelitalot, teknologiayritykset ja aineettomia palveluita tarjoavat yritykset, ovat olleet ensimmäisiä kokeilijoita ja voittajia tässä virtuaalitapahtumien murroksessa”, Aalto sanoo.

Korona-aika on muuttanut ihmisten käyttäytymistapoja globaalisti poikkeuksellisen paljon ja nopeasti. Eristäytyminen on opettanut ihmiset kohtaamaan, ostamaan palveluita ja nauttimaan viihdettä verkossa.

Tapauksen näkemys on, että uudet digitaaliset käyttäytymistavat jäävät täydentämään ja rikastamaan vanhoja rutiineja pysyvästi ja siten myös fyysisten ja virtuaalisten tapahtumien hybridit vakiinnuttavat paikkansa. Oman studion avulla Tapaus pystyy toteuttamaan virtuaali- ja hybriditapahtumia entistä luovemmin ja monipuolisemmin.

Tapauksen studio avataan yrityksen toimiston yhteyteen Espoon Otaniemeen kesäkuussa 2020. Se mahdollistaa televisiolähetysten kaltaisten virtuaalitapahtumien kuvaukset korkealaatuisesti ja ketterästi. Myös Tapaus Groupiin kuuluvalla ruotsalaisella Eventyr AB:llä on Tukholmassa oma studionsa, jonka avulla yritykset voivat toteuttaa yhteispohjoismaisia tuotantoja ja virtuaalisia tapahtumia.