Tapahtumamarkkinointitoimisto TAPAUS Oy ja kuluttajatapahtumiin erikoistunut Roof Productions Oy yhdistyvät 31. toukokuuta päivätyllä sopimuksella, jonka myötä Tapaus ostaa Roofin koko osakekannan.

Tapaus on kasvanut seitsemässä vuodessa Suomen suurimmaksi tapahtumatoimistoksi ja erityisesti yritystapahtumien markkinajohtajaksi. Yritys kertoo saavuttaneensa parin viime vuoden aikana B2B-tapahtumien lisäksi myös hyvän jalansijan kansainvälisten ja suomalaisten messuosastokokonaisuuksien suunnittelussa ja toteutuksessa.

Helsinkiläinen 18 hengen tapahtumatoimisto Roof puolestaan on erikoistunut luovien brändikohtaamisten suunnitteluun ja toteuttamiseen erityisesti kuluttaja-asiakkaita tavoitteleville yrityksille. Nämä kaksi tapahtuma-alan toimijaa löysivät yhteisen synergiaedun kuluttaja- ja yritystapahtumien osaamisen yhdistämisestä.

Tapauksen toimitusjohtaja Timo Aalto kertoo tunteneensa Roofin toimitusjohtajan Jani Savola n jo 12 vuotta.

”Meitä yhdistää samanlainen intohimo elämyksellistä brändimarkkinointia kohtaan. Huomasimme, että meillä kummallakin oli tarve kehittää yrityksiämme entistä paremmiksi ja vahvemmiksi kumppaneiksi asiakkaillemme. Yritystapahtumien ja messujen markkinajohtaja kaipasi vahvistusta kuluttajatapahtumien osaamisesta ja päinvastoin”, Aalto sanoo tiedotteessa.

Hän kertoo, että yhteisymmärrys yrityskaupoista syntyi luontevasti.

”Totesimme pian, että tehokkain tapa toteuttaa kehitystavoitteemme on yhdistää voimat alalta tutun toimijan kanssa.”

Roof Productions Oy:n toimitusjohtaja Jani Savola sanoo yrityskaupan turvaavan Roofin asiakkaille toimintavarmuutta ja yrityksen osaamiselle ja osaajille parhaat mahdollisuudet kehittyä Tapauksen sisällä.

”Roofin liiketoimintaa on saatu hienosti kehitettyä yhdessä huippuosaajien kanssa. Nyt kuitenkin koimme, että tarvitsemme isompia hartioita ja uutta kasvubuustia. Timon luotsaama Tapaus tuntui kuin isoveljeltä, joka tukee ja täydentää meitä. Tiedän, että toimintakulttuurimme sopivat Tapauksen kanssa hyvin yhteen”, Savola sanoo.

Asiakasprojektit ja henkilöstö pysyvät ennallaan

Yrityskauppa ei vaikuta kummankaan yrityksen asiakastyöhön. Asiakasprojektit, henkilöstö ja hinnoittelu pysyvät ennallaan. Roofin johto ja kaikki työntekijät siirtyvät Tapauksen toimitiloihin Otaniemeen 2. syyskuuta. Jani Savolasta tulee yrityskaupan myötä Tapauksen johtoryhmän jäsen sekä kuluttajatapahtumien liiketoiminnan operatiivinen johtaja.

Yrityskaupan toteutuminen edellyttää kilpailuviranomaisten hyväksyntää ja sen arvioidaan toteutuvan kesän 2019 aikana.

Yrityskaupan myötä Roof tuo Tapaukseen lisää osaamista ja resursseja erilaisten kuluttajamarkkinointitapahtumien suunnitteluun ja toteuttamiseen. Tapaus taas tarjoaa Roofin asiakkaille isomman toimiston mittakaavaedun, laajemman henkilöstön ja enemmän toimitusvarmuutta. Tapahtumia pystytään suunnittelemaan aiempaa luovemmin ja toteuttamaan laadukkaammin, kun suunnittelu tai toteutus eivät ole vain pienen tiimin tai yhden avainhenkilön varassa.

Yrityskaupan yhteydessä pääomasijoitusyhtiö MB Rahastoista tulee TAPAUS-konsernin pääomistaja. Kaikki Tapauksen ja Roofin nykyomistajat jatkavat merkittävinä henkilöomistajina yhtiössä. MB Rahastojen taloudellisella sijoituksella on tarkoitus mahdollistaa Tapauksen toiminnan kehittäminen.

TAPAUS Oy on vuonna 2012 perustettu tapahtumatoimisto, jonka liikevaihto vuonna 2018 oli 23,4 miljoonaa euroa. Roof Productions Oy on toimitusjohtaja Jani Savolan vuonna 2006 perustama tapahtumamarkkinointitoimisto, jonka liikevaihto tilikaudella 2018 oli lähes 7 miljoonaa euroa.