Muumien teemapuisto aukeaa Japaniin Miyazawa-järven rannalle ensi vuonna. Paikka sijaitsee vajaan tunnin päästä Tokiosta.

Puiston rakennussuunnitelmista on puhuttu jo pitkään. Sen rakentajana on yhtiö nimeltä Moomin Monogatari, jonka pääomistaja on sijoitusyhtiö FinTech Global. Toisena omistajana yhtiössä on suomalainen leikkivälinevalmistaja Puuha.

FinTech Globalin hallituksen puheenjohtaja Robert Hirst kertoo Bloombergille antamassaan haastattelussa vaihtaneensa hedge-rahastot muumeihin, joita ”japanilaiset rakastavat”.

”Muumit sopivat täydellisesti maahan, jossa muutenkin ihannoidaan Hello Kittyn kaltaisia fiktiivisiä hahmoja”, Hirst sanoo.

Puiston kokonaiskustannuksiksi on arvioitu noin 20 miljoonaa euroa ja liikevaihdoksi jopa 40 miljoonaa euroa. Sinne odotetaan vuosittain noin miljoonaa kävijää.

Muumipuistosta halutaan autenttinen oloinen Muumilaakso, jossa on Muumi-rakennuksia, Muumi-hahmoja ja muumimaista maisemaa. Sen ideana on tuoda kokemus muumeista eläväksi ja konkreettiseksi.

Puistoon rakennetaan myös näyttelytiloja, kauppoja ja kahviloita.

”Tarkoituksena on välttää pitkiä jonotusaikoja ja tehdä kokemuksesta rentouttava. Lisäksi puistossa saatavasta ruoasta tulee hyvää”, Hirst toteaa Bloombergille.

Lähde: Talouselämä