Joukko Keskisuomalainen Oyj -konserniin nykyään kuuluvia paikallismedioita palaa uutistoimisto STT:n uutispalvelun asiakkaaksi vuoden 2020 alusta, tiedottaa STT. Lisäksi Lehtikuvan uutiskuvapalvelun asiakaskunta kasvaa yhdeksällä palaavalla asiakkaalla.

STT on solminut sopimuksen uutispalvelusta ja uutiskuvapalvelusta mediakonserni Keskisuomalaiseen kuuluvien Etelä-Saimaan, Kouvolan Sanomien, Kymen Sanomien, Länsi-Savon, Itä-Savon, Uutisvuoksen, Aamupostin, Keski-Uusimaan, Uusimaan, Länsi-Uusimaan, Iisalmen Sanomien, Itä-Hämeen ja Warkauden Lehden kanssa.

"Asiakaskunnan ja yleisön kasvu on STT:lle luonnollisesti iloinen asia. Se vahvistaa uutistoimiston asemaa suomalaisen uutismedian keskeisenä toimijana”, sanoo STT:n toimitusjohtaja Kimmo Pietinen tiedotteessa.

Niin ikään Keskisuomalainen-konserniin kuuluvan Etelä-Suomen Median lehdet Aamuposti, Keski-Uusimaa, Uusimaa ja Länsi-Uusimaa ovat olleet pitkään vain Lehtikuvan uutiskuvapalvelun asiakkaita luovuttuaan STT:n uutispalvelusta vuonna 2016. Aamuposti ilmestyy Hyvinkäällä ja Riihimäellä, Keski-Uusimaa Tuusulassa, Järvenpäässä ja Keravalla, Uusimaa Porvoossa ja Länsi-Uusimaa Lohjalla.

"Nyt hetki oli otollinen myös uutispalvelun käyttöönotolle. Olemme kasvattaneet digitaalisten tilaajien määrää kolmessa vuodessa merkittävästi ja tämän vuoksi on perusteltua, että pystymme palvelemaan lukijoita verkossa vuorokauden ympäri. STT:n uutispalvelu antaa tähän mahdollisuuden samalla, kun se vahvistaa lehtien uutisseurantaa Uudenmaan kunnissa”, Etelä-Suomen Median sisältöjohtaja Silja Tenhunen sanoo tiedotteessa.

Warkauden Lehti ja Heinolassa ilmestyvä Itä-Häme ovat olleet STT:n asiakkaita viimeksi kaksi vuotta sitten. STT:n uutisia julkaiseva Iisalmen Sanomat puolestaan palaa kuvapalvelun käyttäjäksi 1,5 vuoden tauon jälkeen.

"STT:n kanssa tehty sopimus tuo runsautta sekä Iisalmen Sanomien että Warkauden Lehden sisältöön. Se korostuu erityisesti poikkeuksellisissa ja merkittävissä valtakunnallisissa uutistilanteissa, joiden hoitamisesta STT:llä on pitkät perinteet”, Savon Median sisältöjohtaja Seppo Rönkkö arvioi tiedotteessa.

"STT:n uutispalvelu täydentää ja monipuolistaa Itä-Hämeen sisältötarjontaa Päijät-Hämeessä. Esimerkiksi valtakunnallisten uutisten paikallistaminen onnistuu fiksumminkin, kun saamme mukaan myös yleisen uutisen STT:n tuottamana. Näemme tässä mahdollisuuksia myös urheilu-uutisoinnin laajentamisessa”, sanoo tiedotteessa puolestaan Mediatalo Esan Päijät-Hämeen alueen sisältöjohtaja Markus Pirttijoki.

Keskisuomalainen-konserniin kuuluvat Kaakon Viestinnän lehdet palasivat STT:n uutispalvelun asiakkaiksi jo kesällä 2019, mutta palaavat vuoden 2020 alusta myös kuvapalveluasiakkaiksi.

” Paluumme Lehtikuvan asiakkaaksi on luonnollinen seuraava askel sen jälkeen, kun palasimme STT:n asiakkaiksi kesällä”, Kaakon alueen sisältöjohtaja Pekka Lakka perustelee.

Myös Keskisuomalainen-konsernin maakuntalehdet Keskisuomalainen, Savon Sanomat ja Etelä-Suomen Sanomat ovat sekä STT:n uutispalvelun että uutiskuvapalvelun asiakkaita. Keskisuomalainen-konserniin kuulu yhteensä 41 tilattavaa lehteä, 24 kaupunkilehteä, 29 digimediaa sekä 16 ammatti- ja erikoislehteä.