Laulaja Taylor Swift in kaikki levyt on poistettu Spotify stä. Hänen uutta levyään ei löydy myöskään mistään muista verkon suoratoistopalveluista.

Spotify kommentoi asiaa verkkosivuillaan.

"Rakastamme Taylor Swiftiä ja meidän 40 miljoonaa käyttäjäämme rakastavat häntä vielä enemmän - lähes 16 miljoonaa heistä on kuunnellut hänen laulujaan viimeisen 30 päivän aikana ja hän on yli 19 miljoonalla soittolistalla", Spotify kirjoittaa.

Spotify toivoo, että Swift muuttaa mieltään ja palaa takaisin Spotifyhin. Palvelu on tehnyt Swiftille soittolistan, jonka kappaleiden nimistä muodostuu virke "Hey Taylor, we wanted to play your love songs but they're not here right now". Hei Taylor, halusimme soittaa rakkauslaulujasi, mutta ne eivät ole täällä juuri nyt.

The Guardianin mukaan yksi syy Swiftin lähtöön suoratoistopalveluista on levymyynnin maksimointi.

Swiftin uusi levy 1989 saattaa rikkoa julkaisuviikon levymyyntiennätyksen. Tähän saakka ennätys on Britney Spears in ensimmäisellä levyllä, joka myi yli 1,3 miljoonaa kappaletta ensimmäisellä viikollaan.

Jos Swift ohittaa Spearsin, hänestä tulee eniten levyjä ensimmäisellä viikollaan myynyt naisartisti Yhdysvaltain historiassa.

Spotifystä on lähdetty ennenkin. Esimerkiksi Paul McCartney n koko tuotanto poistettiin palvelusta vuonna 2010. Levyt kuitenkin palasivat takaisin vuonna 2012.