Tänään julkaistu kirja Kimi Räikkösestä hipoo ennätyksiä. Kirjaa on tilattu kotimaassa ennakkoon 50 000 kappaletta, enemmän kuin mitään aiempaa suomalaista kirjaa. Myös kansainvälinen kysyntä ennakoi menestystä, kertoo Talouselämä.

Kirjailija Kari Hotakaisen kirjoittamasta Tuntematon Kimi Räikkönen -kirjasta on myös maksettu suurimmat ulkomaiset ennakot mitä suomalaiskirjasta koskaan. Brittikustantamo Simon & Schuster maksoi kirjan oikeuksista kuusinumeroisen ennakon. Kirjailija saa ennakosta 75 prosenttia, kustantaja 25 prosenttia.

Kirjan kustantava Kustannusyhtiö Siltala on etsinyt kirjalle uusia myyntikanavia perinteisen kirjakauppamyynnin lisäksi. Prismojen ja Citymarkettien ohella uutena myyntikanavana mukana on nyt Tokmanni. Kustantaja uskoo uusien myyntikanavien myötä kirjalle löytyvän myös uusia lukijoita. Kirjan Räikkösestä saattavat ostaa nekin, jotka eivät muuten kirjoja lue.

Kimi Räikkösen kirjan kustantaminen on ollut pitkään monen kustantajan toiveuni. Nyt kirjan sai kustannettavakseen Kustannusosakeyhtiö Siltala, joka kilpailijoiden mukaan sai näin luvan painaa seteleitä. Siltalan toimitusjohtaja Touko Siltala onkin toiveikas; kotimaan myynti käynnistyi tänään ja ennakkotilaukset ovat suuria.

Lisäksi kirjan oikeudet on myyty kymmeneen maahan. Kimi Räikkösen suurimmat fanit löytyvät Aasiasta, ja Kimi-kirjan oikeudet on jo myyty Kiinan ja Japanin markkinoille. Kirjan nousun kansainväliseksi bestselleriksi ratkaisee viime kädessä se, miten hyvin kirjan englanninkielinen versio myy, onnistuuko brittikustantaja Simon & Schuster myymään sitä Kansainyhteisön muihin maihin, kuten Australiaan tai Kanadaan.

Siltala on myynyt kirjan oikeudet 10 maahan.

Lähivuosien vientikuningatar on kirjailija Sofi Oksanen, jonka Puhdistus-romaani on myyty noin 40 eri kielelle.

Lue koko artikkeli Talouselämästä.