Videopalvelut

Ari Karkimo 18.1. 15:04 päivitetty 18.1. 16:21

Tekikö Netflix hätiköidyn päätöksen? Hinnankorotuksella voi olla kauaskantoisia seurauksia

Colourbox

Netflix on lisännyt viime vuosina rajusti omia tuotantojaan, ja ne nielevät rahaa. Rahaa saa tilaajilta, mutta hinnankorotuksissa on riskinsä.

Netflix ilmoitti aiemmin, että palvelun kuukausihintoja korotetaan USA:ssa. Vielä ei ole tiedossa, seurataanko samaa mallia muilla markkinoilla.

Prosenteissa korotukset ovat 10 prosentin luokkaa, mikä on suurin korotus Netflixin historiassa. Vaikka puhutaan suurista prosenteista, dollareissa korotukset ovat 1-2 dollarin luokkaa – palvelutasosta riippuen.

Voisi ehkä kuvitella, ettei dollarilla tai parilla olisi merkitystä, mutta siinä mennään metsään. Näin ainakin kertoo Diffusion Group -tutkimusfirman selvitys, josta Multichannel News kirjoittaa.

Diffusionin kyselyssä tiedusteltiin amerikkalaisilta laajakaista-asiakkailta, miten nämä reagoisivat Netflixin hinnankorotuksiin. Peräti 8 prosenttia sanoi peruvansa tilauksensa. Yhtä moni uskoi vaihtavansa halvempaan tilausmalliin. Korotusten jälkeen hintahaitari USA:ssa on 9-15 dollaria.

Kahden dollarin korotuksen vaikutusta ei vastaajilta kysytty. 3 dollarin korostus saisi kuulemma 16 prosenttia jättämään palvelun tyystin ja 22 prosenttia tyytymään halvempaan palveluluokkaan.

Jos Netflix kuvitteli saavansa 58 miljoonalta jenkkitilaajaltaan korotusten jälkeen noin sadan miljoonan taalan ylimääräisen kuukausipotin, se saattaa pettyä karvaasti. Tai siis pettyy, mikäli kyselyyn vastaajien kannanotot eivät jää pelkäksi tyhjäksi uhoamiseksi.

Kysely tehtiin joulukuussa, ja Netflix ilmoitti uudet hintansa tammikuussa.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö